Subota, 18. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sedam mladića kod Zadra grupno silovalo maloljetnicu, sudac ih pustio na slobodu

Policija je protiv sedmorice mladića u dobi od 17 do 19 godina podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su u godinu dana u više navrata grupno silovali tada 15-godišnju djevojku. Silovanja su se, javlja portal Zadarski, dogodila u periodu od augustu prošle do jula ove godine.

Mladići su neka od silovanja snimali mobitelom, a snimljenim materijalom ucjenjivali su djevojku kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose. Prijetili su joj da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks.

Jedan od silovatelja bio je i njezin bivši dečko koji ju je pretukao u nekoliko navrata.

Policija ih privela, sudac ih pustio da se brane sa slobode

Policija je zbog sumnje u krivična djela protiv spolne slobode, za spolni odnos bez pristanka, bludne radnje, prijetnje, tjelesne ozlijede i iskorištavanje djece za pornografiju na štetu maloljetnice prijavila dvojicu 19-godišnjaka, tri 18-godišnjaka te dvojicu 17-godišnjaka.

Kako navodi Zadarski.hr, policija je petoricu mlađih punoljetnika privela prošlog petka, a nakon što su ispitani u Županijskom državnom tužilaštvu i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru, svi su pušteni da se brane sa slobode.

Žive u istom mjestu kao i silovana djevojka

Mladići koje se sumnjiči za višestruko grupno silovanje žive u istom mjestu kao i silovana djevojka, a sudac im je odredio mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,