Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

S YouTubea skinut dokumentarac o Ceci, poznat i razlog

Preuzmite sliku

Samo tri dana nakon emitiranja s YouTubea je skinuta dokumentarna emisija Srpska majka, koja se bavi kriminalnom prošlošću folk pjevačice Svetlane Ražnatović Cece. 

Riječ je o osmoj epizodi serijala Junaci doba zlog, koji se emitira na N1 televiziji, a epizoda, koja je na YouTubeu objavljena odmah nakon emitiranja, skinuta je s ove platforme jer ju je, sudeći po napomeni, Ceca prijavila YouTubeu zbog kršenja autorskih prava.

Podsjećamo, ova epizoda dokumentarnog serijala podigla je mnogo prašine u srpskoj javnosti, ali i u cijeloj regiji, i prije nego što ju je gotovo iko imao priliku pogledati jer se Ceca trudila spriječiti njeno emitiranje. Njen advokat uputio je zahtjev redakciji N1 televizije, a zatim i Audio video produkciji JSP, da se emisija ne emitira, pod prijetnjom tužbe.

Cecino nastojanje da spriječi emitiranje i medijska pažnja koju je tako privukla samo su podigli interes gledatelja, pa je epizoda na YouTubeu u samo jedan dan prešišala 200 hiljada pregleda.

Emisija se ne bavi Cecinom estradnom karijerom, već se autorica Jovana Polić fokusirala na njenu kriminalnu prošlost te govori o njenom braku s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, ali i vezama sa zloglasnim Zemunskim klanom, njenom hapšenju nakon ubistva tadašnjeg srpskog premijera Zorana Đinđića, planiranju otmice vlasnika Pink TV-a Željka Mitrovića i finansijskim istragama.

Vezano | Junaci doba zlog: Kako je Ceca postala nedodirljiva “majka nacije” i simbol srpstva 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje