Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Roditelji i sin umrli od koronavirusa za 13 dana: Za Slobodanom, Dušicom i Igorom plakali su i doktori

Preuzmite sliku

Slobodan, Dušica i Igor Milojević iz Kruševca roditelji su i sin koji su za 13 dana umrli od koronavirusa.

Kada je Igor, star 52 godine, preminuo 21. jula, porodicu i prijatelje to je dotuklo, a i ljekari COVID bolnice u Kruševcu su plakali, prenosi Kurir.rs.

Iza Igora su ostala tri sina, najmlađi je još maloljetan – ima 15 godina. A iza svih njih ostala je kćerka i sestra, koja nema snage da priča, čiji život se za tili čas pretvorio u patnju, tri groba, ali koja želi da ljudi čuju ovu priču i shvate da COVID ubija, da i mladi i mlađi treba da se vakcinišu, a svi čuvaju, jer nije gotovo. Ni izbliza.

O tragediji porodice Milojević za Kurir je svjedočio njihov prijatelj, koji je, kako kaže, tone suza prolio, naročito kada je Igor umro. Molio je da mu se ime ne objavi.

Drama ove porodice počela je kada su se Slobodan (77) i Dušica (72), supružnici koji su živeli sami, zarazili u junu. Niko sigurno ne zna kako je to bilo, da li ih je inficirao neko od mladih koji su kod njih dolazili, a imaju i pet unuka, da li je zbog toga što je Slobodan bio na nekom većem skupu ili nečeg trećeg.

Čim je krenula temperatura, u COVID ambulanti su dobili terapiju i kućnu izolaciju jer, kako veli prijatelj, nije bilo ništa dramatično. Igor ih je obilazio, donosio im hranu.

“I jednog jutra Slobodan je pao u kupatilu, a Igor je zato ostao da noći kod roditelja. Slobodan je imao nekih hroničnih bolesti, sjećam se da smo ga prije dvije-tri godine bukvalno vratili iz mrtvih. Dušica je bila prilično aktivna penzionerka, imala je problema sa zglobovima, koliko znam”, ispričao je prijatelj i dodao da su oboje na samom početku masovne imunizacije primili kinesku vakcinu kao prioritetni.

Igor se tada inficira, ali on nije bio vakcinisan. Imao je višak kilograma, ali, kako navodi prijatelj, nije imao nikakve bolesti. Inače, bio je bivši oficir i razveden.

“Roditelje smještaju na poluintenzivnu njegu kovid bolnice u Kruševcu, u krevet do kreveta. Oboje su bili stabilno, ali kod Slobodana 5. jula dolazi do dramatičnog pogoršanja oba plućna krila, prebacuju ga na intenzivnu i sutradan pada na respirator. Dušica je dobro, razmišljaju čak da je u četvrtak, 8. jula, puste kući, ali ispostavlja se da neki rezultati nisu baš stabilni i ostavljaju je u bolnici. Slobodan istog dana umire, pretpostavljaju da je uzrok tromb. Njoj nisu rekli da je ne bi uznemiravali”, priča prijatelj.

Igor je sve vrijeme u kućnoj izolaciji.

“Čuli smo se svakodnevno, govorio je da je super, da mu ništa ne fali, ali da mu ne daju da ide na očevu sahranu jer je u izolaciji. U međuvremenu, Dušici se odjednom pogoršava stanje, prebacuju je u Niš, ali tamo umire 14. jula, šest dana poslije Slobodana. I Igor mora u bolnicu, i to u danu kada mu majka umire. Znao je da je ostao i bez majke”, kaže prijatelj.

Prva dva-tri dana Igor je, kako nastavlja, bio na kiseoniku, relativno stabilno.

“Međutim, pogoršavalo mu se stanje pomalo, povećavali su mu doze kiseonika. Čuo sam se po tri-četiri puta dnevno s nekoliko ljekara, zaista su bili maksimalno posvećeni. Žestoka bitka se vodila za njegov život, ali dospijeva na respirator i umire 21. jula, 13 dana poslije oca i sedam poslije majke. Tog dana me je zvala jedna doktorka, plakala je. Očekivala je da će ga, kad dođe u smjenu, zateći živog. Maltene svi u bolnici su ovo doživijeli i kao ličnu tragediju, treći iz porodice i još relativno mlad”, priča prijatelj i dodaje da je sve troje imalo naglo širenje upale na oba plućna krila, te da ne znaju da li to možda ima veze s delta sojem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,