Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Rekordna zapljena: Među lubenicama prevozio preko 400 kilograma marihuane

Preuzmite sliku

Više od 400 kilograma marihuane skrivene u kamionu među lubenicama, vrijedne gotovo milion eura, zaplijenila je hrvatska policija i carina u ponedjeljak oko ponoći na graničnom prelazu Vinjani Donji nedaleko od Imotskog, objavila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Nakon što su jučer završili kriminalističko istraživanje u tom slučaju u kojem su za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama krivično prijavili 56-godišnjeg državljanina Crne Gore, o rekordnoj zapljeni marihuane (422,3 kilograma) splitsko-dalmatinska policija obavijestila je danas na vanrednoj konferenciji za novinare.

Voditelj službe kriminaliteta droga Dušan Jenjić je objasnio da se sve dogodilo prilikom ulazne granične kontrole kada su policijski službenici i službenici carine tokom provjere osoba, vozila i robe koja se prevozi, obavili pregled teretnog i priključnog vozila registarskih oznaka Republike Crne Gore kojim je upravljao 56-godišnji crnogorski državljanin s prijavljenim prevozom voća, javila je Hina.

Tom prilikom je primijećeno da se među lubenicama prevozi i više paketa oblijepljenih folijom, mirisa karakterističnog za drogu marihuanu, pa je muškarac odmah uhapšen, dok je pregledom vozila pronađeno 397 paketa s ukupno 422,3 kilograma marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 56-godišnjak je uz krivičnu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

“Pošiljka je krenula iz Albanije i bila namijenjena zapadnoevropskom tržištu. Ovo je veliki uspjeh hrvatske policije i Carine, pogotovo znajući da je osumnjičeni s drogom uspio zavarati granične kontrole na prijelazima Hani Hoti-Božaj i Vraćenovići-Deluša, a otkriven je tek pri pokušaju ulaska u Hrvatsku”, istaknuo je Jenjić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,