Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rekonstrukcija posljednjih sati porodice Đokić

Preuzmite sliku

Slučaj ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca ne prestaje da intrigira javnost, a portal Nova.rs napravio je rekonstrukciju stravičnog zločina – od trenutka kada im se trag izgubio do momenta kada su nađena njihova tijela.

Porodica Đokić iz Aleksinca, Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova kćerka Lidija (25), odlaze u nedjelju 26. septembra u obližnje mjesto Moravac. Odlučili su da jedan od posljednjih lijepih septembarskih dana iskoriste za izlet i posjetu Goranovoj majci koja živi u tom mjestu. Tamo su i ručali.

Oko ponoći sjedaju u auto

Troje Đokića sjedaju u automobil Passat nešto oko ponoći i kreću put Aleksinca. Kamere za video-nadzor sa autopraonice, koja se nalazi pored puta Aleksinac-Moravac, zabilježile su da je Passat prošao u nedjelju, desetak minuta poslije ponoći pored pomenutog objekta. Ujedno, to je i posljednji trenutak kada je ova porodica viđena živa.

Đokići se cijeli ponedjeljak ne javljaju na mobilne telefone, što izaziva sumnju kod njihovih rođaka, i dalje nedovoljnu da alarmiraju policiju. Mobilni telefoni su nedostupni. Posljednji put članovi porodice bili su aktivni na aplikaciji Viber u nedjelju, 26. septembra, nešto poslije ponoći – tačnije oko tri sata ujutru 27. septembra svi telefoni su ugašeni, piše Nova.rs.

U utorak zabrinuta rodbina, ipak, odlučuje da nestanak porodice prijavi policiji. Tada patrola odlazi do stana porodice Đokić u Aleksincu, ali tamo ne zatiče nikoga.

Vijest da je nestala cijela tročlana porodica iz Aleksinca mediji objavljuju 29. septembra. Potraga za njima je sve intenzivnija, ali ne daje rezultate.

Rastu sumnje da su Đokići žrtve zločina, a u traganje se uključuju i sve raspoložive policijske snage, uključujući i helikoptersku jedinicu MUP Srbije, koja u četvrtak stupa na djelo. Letjelice nadlijeću put od Moravca do Aleksinca, ali i okolinu, ali i dalje bezuspješno.

 • Novi trag: Lociran zapaljeni Passat

  U ataru sela Moravica policija rano ujutru 2. oktobra pronalazi spaljeni automobil Passat. Ubrzo se ispostavlja da je riječ o vozilu koje je u vlasništvu porodice Đokić. Prva informacija je da u kolima nema tijela, a policija nastavlja da „češlja“ teren oko Aleksinca.

  Nekoliko sati kasnije, u ataru sela Moravac, desetak kilometara od mjesta gdje je pronađen spaljeni Passat u polju, pronađena su tri tijela – pokrivena lišćem i granjem.

  Dva leša su skoro potpuno ugljenisana, dok je treće djelimično spaljeno. Pomoću nakita koji je pronađen na leševima, obavljena je prva identifikacija, a to su posmrtni ostaci Gorana, Gordane i Lidije Đokić.

  Pravac istrage: Ubica zločin počinio za 70 minuta

  Direktor policije Vladimir Rebić otkrio je jutros nove detalje u slučaju ubistva porodice Đokić, koji je šokirao Srbiju.

  „Nema sumnje da je riječ o ubistvu, ali u ovom trenutku ne znamo ko je ubica. Uvjeren sam da ćemo u narednih nekoliko dana imati više informacija. Policija je za njihov nestanak saznala u utorak kasno popodne, nakon čega smo razgovarali sa prijateljima, rodbinom i kumovima kako bismo dobili informaciju o tome gdje bi oni mogli da budu“, rekao je Rebić i dodao:

  „Kada smo dobili podatak da je vozilo navodno viđeno na potezu Žitkovac – Aleksinac, kamera nije bila dobra pa nije bilo uočljivo. Naša istraga krenula je u tom pravcu“, istakao je on u jutarnjem programu TV Prva.

  Potraga za nestalim osobama postaje potraga za zločinem ili zločincima.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje