Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Razveli se zbog pjesme ‘Srpkinja je mene majka rodila’

Preuzmite sliku

Svadba u crnogorskom Nikšiću ubrzo se pretvorila u haos, i to sve zbog politike, prenosi Telegraf.

Dvije porodice, čiju djecu je ljubav spojila, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pjesme “Srpkinja je mene majka rodila“, a sve se događalo u obližnjem parohijskom domu nakon obavljenog vjenčanja.

Prema pisanju srbijanskih medija, dogovor je bio da veselje prođe bez “nacionalističkih” pjesama međutim domaćinu svadbe, svekru, prekipjelo je kad je punica dva ili tri puta naručivala istu pjesmu.

Kako pišu, on je prisutne navodno upozorio da je “dosta tih pjesama jer je ovo Crna Gora“, a zatim je nastalo komešanje rodbine i prijatelja. Sve je kulminiralo kad je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa slavlja uz poruku – “hvala prijatelji“.

Nešto kasnije, nesuđeni svekar iščupao je bendu kablove uz utičnica i za sve okrivio njih. “Ja pjevam ono što mi se naruči“, odgovorila je navodno pjevačica.

Međutim drami tu nije bio kraj. Nesretna djevojka pobjegla je do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, sjela i dugo oplakivala propali svadbeni dan kojem se samo nekoliko sati prije toliko radovala.

Nakon kraha mladenci su pošli svojim kućama – na dvije strane, a prema pisanju Telegrafa, u Nikšiću se može čuti da su se već nakon tri sata bračnog života razveli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje