Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Razriješen zločin u Zagrebu: Ubio je, tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar

Preuzmite sliku

Zagrebačka policija zbog zločina iz 2011. godine osumnjičila je 63-godišnjeg muškarca. On je ubio stariju ženu, a tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar.

Zagrebačka policija ovih je dana dovršila kriminalističku obradu nad 63-godišnjakom, koji se sumnjiči za teško ubistvo starije žene 2011. godine, saopšteno je u petak iz PU zagrebačke.

“Sumnja se da je zasad neutvrđenog dana, u razdoblju od 12. listopada do 5. studenoga 2011. godine, na zasad tačno neutvrđen način, iz koristoljublja, a s ciljem protupravnog prisvajanja nekretnine odnosno stana oštećene, najvjerojatnije na adresi stanovanja, usmrtio ženu posebno ranjivu zbog njezine dobi.

Potom je tijelo zamotao u tepih te ga prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje ima vikendicu. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar”, navodi se u policijskom priopćenju.

Muškarac se sumnjiči za teško ubistvo, krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Nestanak nesretne žene njena porodica prijavila je 2011. godine. Tek kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je ubijena, kao i gdje se tijelo nalazi.

Nakon pet godina od prijave nestanka, osumnjičenik je krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupovini stana, uz pomoć koje je prisvojio nekretninu ubijene žene u zajedničkoj stambenoj zgradi.

“Tokom provođenja sveobuhvatnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u protekle dvije godine došli do novih saznanja da se osumnjičeni 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinitelj navedenih kaznenih djela, nakon čega su nastavili sa započetim intenzivnim kriminalističkim istraživanjem”, navode u policiji.

Pretragom njegpva imanja na području Zagrebačke županije, a u suradnji s pripadnicima MORH-a, prekopano je dvorište i pronađen je bunar koji je osumnjičenik zatrpao, kako bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo ubijene žene. U protekla dva dana bunar je iskopan, da bi u četvrtak na dubini od sedam metara bilo pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo oštećene. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog obdukcije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičenog 63-godišnjaka pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Osumnjičeni je bio prvi komšija 73-godišnje penzionerke,  skupa su živjeli u kući s dva stana na Trešnjevci. Nakon njezina nestanka, navodni ubojica, koji je u stanu živio sa svojom suprugom, dvoje djece i ocem, jednostavno se “proširio” i na stan nestale.

Temeljem krivotvorenog kupoprodajnog ugovora osumnjičeni je zatražio uknjižbu njezina stana.

“Čim je nestala, on je drugi dan počeo preuređivati kuću. Iskreno, svima nam je to bilo jako čudno. Svi smo znali da nešto nije u redu”, kazali su neki od svjedoka. (dnevnik.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,