Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Rambo Amadeus nakon požara kod Herceg Novog: “Kanaderi umjesto ogromnih profita koje poslovna elita pravi od turizma”

Preuzmite sliku

U mjestu Njivice kod Herceg Novog jučer je u jutarnjim satima izbio požar ogromnih razmjera koji je prouzrokovao enormnu štetu na visokom i niskom rastinju.

Gašenje požara vatrogscima dodatno je otežavao vjetar, a vatra se u jednom trenutku, kako javljaju crnogorski mediji, približila i kućama.

U gašenje požara uključio se helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova, a pomoć je zatražena i od susjedne Hrvatske, međutim vatra je već bila zahvatila visoko i nisko rastinje.

Ipak, pomoć u vidu hrvatskih kanadera ovog puta je izostala jer su i kod njih aktivni požari, a kanaderi su im angažovani na gašenju.

Nakon što je požar lokalizovan uz nadljudske napore vatrogasaca, ali i zahvaljujući angažovanju helikoptera, vatra je za sobom opustošila mjesto Njivice kod Herceg Novog.

Muzički izvođač Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, dao je svoj autentični komentar uz osvrt da li se godišnjim prihodima od turizma može nabaviti kanader.

Rambo se pita koliko koštaju “nedostižni kanaderi” i “odvaja li se na protivpožarnu zaštitu neki dinar od ogromnih profita koje poslovna elita pravi od turizma”.

“Da li ćemo svi žmuriti pred ovim opominjućim ožiljkom, likujući kako je naša kuća bezbjedna, dok nam se čitave teritorije ne pretvore u goli kamen? Moramo li da čekamo da stvarno izgori pola Balkana da bi se stvar shvatila ozbiljno?”, napisao je Rambo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje