Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Putnici u vozu za Osijek čekali na semaforu 42 minute jer je mašinovođa zaspao

Preuzmite sliku

Vožnja brzim vozom od Splita do Osijeka inače traje 13 sati, a zbog neočekivanih okolnosti putnici su, ovog puta, morali putovati još 42 minute duže. Naime, mašinovođa je zaspao.

Kako to prenosi hrvatski portal 24 sata.hr, interesantne situacije se vezuju za željeničku liniju koja povezuje Slavoniju i Dalmaciju. Ovog puta, voz je kasnio iz jednog, posve jednostavnog razloga, vlakovođa je zaspao.

Međutim, voz za Osijek je kasnio čak 42 minute.

Voz je stigao pred Sveti Ivan Žabno, zastao na semaforu i tu ostao dodatnih 42 minute. Kako prenose hrvatski mediji, mašinovođu su kolege zvale mobilnim telefonom, ali bezuspješno – sve dok mu šef kolodvora nije zakucao na vrata.

Voz je tako stajao na ulaznom signalu od 7:40 pa do 8:22 sati.

Hrvatske željeznice su samo potvrdile informaciju da je voz na ulaznom semaforu željezničke stanice bio u zastoju, ali nisu željeli dodatno komentarisati.

Kako je jedan od radnika s željezničke stanice odgovorio novinarskim upitima, prometnik će biti sankcionisan i prema njemu će se provesti postupak shodno Pravilniku o radu i Kolektivnom ugovoru HŽ.

“Prometnik će biti pisano upozoren na propust uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Također, on se upućuje Komisiji za štete zbog izazvanog kašnjenja voza”, saopćili su, dodajući da prometnik nije bio u alkoholisanom stanju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,