Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pucnjava i ubistvo u Hrvatskoj: Jedna žena ubijena, sedmero ranjenih, troje na respiratoru

Preuzmite sliku

Ženska je osoba ubijena, a sedam osoba ranjeno u pucnjavi koja se u utorak u kasnim večernjim satima dogodila u romskom naselju Parag u općini Nedelišče u Međimurju, a prema informacijama iz Županijske bolnice Čakovec troje ranjenih još je na respiratoru, ali nisu životno ugroženi.

Službenik za odnose s javnošću PU međimurske Nenad Risek rekao je Hini da je do pucnjave došlo nakon svađe kojoj se još uvijek ne zna uzrok te da su uhapšene tri osobe koje se dovode u vezu s tragičnim događajem.

„Stanje u Paragu je sada stabilno, policija sve pojačano kontrolira i nema dodatnih ugroza”, rekao je Risek, dodavši da je kriminalističko istraživanje u toku.

Vršitelj dužnosti direktora Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović kazao je da je sinoć pregledano ukupno osam osoba.

„Troje je pušteno kući jer su bili dobro i zbrinuti, a od ostalih pet, ženska osoba rođena 1962. godine je umrla jer je iskrvarila. Četiri osobe zaprimljene su u bolnicu i operirane. Jedna je od tih osoba na odjelu Hirurgije i stabilno je, izvan životne opasnosti, a tri su u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru i u ovom trenutku su izvan životne opasnosti”, rekao je Šegović.

Više informacija o tom tragičnom događaju bit će poznato nakon konferencije za medije PU međimurske koja je najavljena za 13 sati.

Podsjećamo, u pucnjavi koja se u utorak u kasnim noćnim satima dogodila u romskom naselju Parag, u općini Nedelišće u Međimurju, ubijena je jedna ženska osoba dok je više osoba ranjeno.

Prema informacijama iz Policijske uprave međimurske ranjeno je dijete, jedna maloljetna te tri odrasle osobe. Svi su zbrinuti u Županijskoj bolnici u Čakovcu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje