Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prva reakcija na Vučićev govor: “Srbija potpuno ponižena država”

Preuzmite sliku

Nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da ono što je Aleksandar Vučić iznio o ucjenama koje su upućene Srbiji kako bi prihvatila evropski plan za Kosovo, govori o tome da je tokom ove vlasti Srbija potpuno ponižena država.

“Vučić se deceniju hvali kako je Srbija u vrijeme njegove vlasti poštovana država, koju više niko ne može da ponižava i ucjenjuje. Ono što je sada iznio o ucjenama koje su upućene Srbiji jasno govori o tome da je tokom ove vlasti Srbija potpuno ponižena država”, napisao je Tadić na Twitteru dok je trajalo obraćanje Vučića javnosti.

Vezano | Vučić iskazao zabrinutost: Ako ne prihvatimo plan, prekidaju se evropske integracije i povlače investicije 

Vučić je u obraćanju javnosti rekao šta mu je poručila zapadna petorka, odnosno koje su posljedice po Srbiju ukoliko ne prihvati njemačko-francuski prijedlog, odnosno evropski plan za Kosovo.

“Suočit ćete se, pod jedan, sa prekidom procesa eurointegracija, pod dva, suočit ćete se sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija, pod tri – sa sveobuhvatnim mjerama u političkom i ekonomskom smislu koje će nanijeti štetu Srbiji. To mi je ponovljeno još tri puta tokom razgovora i svaki put sam na to snažno reagovao”, istakao je Vučić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje