Petak, 7. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Provalnika ubio iz puške, pa komšiji rekao da zove policiju

Preuzmite sliku

Završenom kriminalističkom istragom policija je utvrdila da je Mirko K. (82) u svojoj kući Donjim Stativama u opštini Netretić kod Karlovca iz lovačke puške ubio provalnika (25).

“U večernjim satima, 17. juna, 25-godišnjak je provalio u kuću 82-godišnjaka, a u trenutku nasilnog otvaranja vrata, iz unutrašnjosti prostorije, vatrenim oružjem ga je usmrtio 82-godišnjak”, saopštila je policija.

Na mjestu događaja uviđajem je rukovodio zamjenik državnog tužioca Dubravko Skolan koji je izjavio da je osumnjičeni mlađeg muškarca u prostoriji kuće upucao iz lovačke puške u predio trupa od čega je on na mjestu događaja preminuo.

Komšije su ispričale da je Mirko posljednja dva dana selom hodao s mačetom. Tako je i u ponedjeljak s mačetom u rukama otišao do komšija te im rekao da zovu policiju jer je ubio čovjeka, što su oni i učinili.

Nastavio je tako hodati mjestom i uglas govorio mještanima da pozovu policiju jer je ubio čovjeka, ali niko ga nije shvatao ozbiljno jer je to bilo njegovo “uobičajeno” ćudljivo ponašanje.

U međuvremenu policija je stigla po zaprimljenoj prijavi i u Mirkovoj kući zaista pronašla mrtvo tijelo mlađeg muškarca.

Podsjetimo, Mirkove komšije su za 24sata.hr rekle da je živio sam, da je rodom iz BiH zbog čega su ga zvali Bosanac te da je povratnik iz Njemačke gdje mu živi bivša suprug i djeca, a u Donje Stative se doselio krajem osamdesetih godina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,