Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prostitutkama davali nadimke, pa objavljivali oglase: Evo kako je funkcionisala najveća grupa makroa u Srbiji

Preuzmite sliku

Članovi grupe koji su uhapšeni zbog sumnje da su se bavili prostitucijom u Srbiji i BIH, njih 22, sebi i angažovanim ženama davali nadimke kako ne bi bili otkriveni, a zatim su svoje usluge oglašavali sredstvima javnog informisanja

Organizatori grupe se sumnjiče da su organizovali i fizičko obezbjeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, a kontrolisali su također dolaske njihovih klijenata. Zatim su, kako se sumnja, novac prikupljen od obavljenog “posla” dijelili među sobom u skladu sa zadacima koje su obavljali.

Uloga policajca koji se našao među uhapšenima bila je da kontinuirano prikuplja podatke o određenim osobama i vozilima i na taj način omogući krimi-grupi da nesmetano posluje.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopa, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.

Podsjetimo, riječ je o pripadnicima dvije organizovane krminalne grupe i to jedne koju je sačinjavalo 16 lica – T. D, G. Š, M. S, P. D, M. J, J. Z, R. N, S. N, Lj. P, K. D, i V. R, i druge u kojoj su bili – M. T, V. Đ, V. P, T. J, S. N, M. R, S. D i T. H. Uhapšeni policajac bio je zaposlen u PO za Grad Beograd.

Kako je izvor “Blica” ranije kazao, ova organizacija jača je od kriminalne grupe Mihaila Maksimovića čemu u prilog govori činjenica da su prije samo nekoliko dana proslavili 15 godina postojanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,