Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pronađen zapaljen automobil nestale porodice Đokić?

Preuzmite sliku

Kod mosta u ataru sela Tešica, prema Trnavi, desno od puta pored Morave, pronađen je zapaljen auto marke “pasat”.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su automobil porodice Đokić u ataru Tešica, gde je posljednji put na nadzornim kamerama i uočen u ponedeljak dva sata i 20 minuta posle ponoći.

 • Kako Kurir nezvanično saznaje, tijela u zapaljenom automobilu nema. Automobil je zapaljen je i u potpunosti je izgorio.

  Policija je obezbjedila mjesto kako se DNK tragovi ne bi uništili, a forenzičari dolaze na lice mjesta i treba da bude utvrđeno kada je i čime zapaljen automobil. Istraga ima nekoliko pravaca, jedan od njih je da su možda iscenirali cijeli nestanak.

  Podsjetimo, Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija poslednji put su viđeni u selu Moravac gde živi Goranova majka u ponedeljak 00.20 sati kad su krenuli ka svojoj kući u Aleksincu.

  Međutim, nisu išli uobičajenim putem odnosno nisu skrenuli na prvoj raskrsnici, već su se zaputili kontraputem. Posljednji put ih je uočila kamera u selu Tešice koje je nekih osam kilometara od Moravca i to dva sata kasnije!

  – U tih 120 minuta se dogodila misterija. Prvo idu asfaltnim putem, prelaze na makadam, pa ponovo na asfalt. Ili su išli preko njiva ili je vozilo stajalo. Kamera nisu poslije i prije toga registrovale neko prateće vozilo. Pretpostavka je da su išli alternativnim putevima ka Nišu – objavljeno je u jutarnjem programu TV Pink.

  Rodbina: Mislili smo, naći će ih…

  U neizvesnosti smo, svakim danom nam je sve teže i teže. Onaj dan kada smo prijavili nestanak, mislili smo – naći će ih. Nadali smo se i juče, i danas, svaki dan se nadamo. Peti dan je prošao otkad ih nema, to je stvarno strašno – kazala je za Blic Verica Đokić, snaha Gorana Đokića iz Aleksinca koji je sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom nestao 26. septembra.

  Tog dana, u nedelju, Đokići su bili kod njegove majke Stojanke u Moravcu koja živi sa snajom Vericom, kako bi pravili zimnicu. Otišli su u ponoć, ali kući u Aleksinac nisu došli. Stvarno čudnovato, troje ljudi da ih nema, katastrofa. Niko ne zna šta je bilo. Bili su kod nas u nedelju, ali nije bilo ništa sumnjivo. Otišli su kao i svaki vikend kad odu, nije to prvi vikend. Bili su do ponoći, oni nekad sjede i do dva i do tri sata iza ponoći, pa ništa – kaže Verica.

  Ona kaže da se ne zna šta se onda desilo, ali da Goran sigurno ne bi svoje dijete stavljao u neku opasnu situaciju niti bi rizikovao život porodice za slučaj da je neko njemu prijetio.

  Vezano | Treći dan potrage za porodicom Đokić, uključeni helikopteri i Žandarmerija

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje