Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Proizveli nevjerovatnih 1,6 miliona kilometara kabla: U ovoj kompaniji radi se u tri smjene, 7 dana u sedmici

U posljednjih 20 godina su napravili toliko kabela da 40 puta mogu omotati Zemljin ekvator.

A sad naša rubrika, “Može se”. Može se i u Hrvatskoj napraviti dobar posao. Sigurno ste već stoputa čuli kako je Hrvatska izgubila svoju industriju, posebno metaloprerađivačku industriju kako se ništa ne proizvodi, kako se ništa ne isplati proizvoditi i tako dalje. E pa nije baš sve tako, piše RTL.

Istina je da nema mnogo kompanija iz te branše, istina je da ih ima još manje koje rade u dvije smjene, ali da ima i onih koji rade u tri smjene i to sedam dana sedmično i da to rade već dvadeset godina.

Napravili su toliko kabla da 40 puta mogu omorati Zemljin ekvator

​”Rade i u 4 smjene. Oni gotovo ni ne gase pogon. Samo su četiri dana u godini kada ne rade. Posla je jako puno. U posljednjih 20 godina su napravili toliko kabla da 40 puta mogu omotati Zemljin ekvator. To ispada oko 1,6 miliona kilometara kabela”, javio je reporter RTL-a.

“Mi smatramo da je potrebna početna vizija i strategija koje su doveli do ovoga. Ovaj pogon je bio oko 25 miliona eura, i to prije deset godina. Glavni kupci su nam u inostranstvu, Njemačkoj i Austriji. Ukupno imamo 135 zaposlenih. Imamo problema s radnom snagom, zadnjih godina je kritično. Od prošle godine je otišlo 30 ljudi, a toliko nismo uspjeli zaposliti”, kazao je Hren za RTL Direkt.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje