Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prodat trihiljaditi stan u Beogradu na vodi

Preuzmite sliku

Na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi prodat je trihiljaditi stan, a vrijeme za koje se prodaju najmanji stanovi mjeri se minutima.

U početku su kupovani za izdavanje, sad to, međutim, više nije slučaj. Investitori tvrde da cijene kvadratnog metra u Beogradu na vodi nisu više od konkurentskih u centru grada.

Do sada su završene četiri stambene zgrade, do kraja godine biće još toliko i useljeno 1.700 stanova, prenosi RTS.

Izgrađeno je oko šest kilometara saobraćajnica, u planu je još osam kilometara. Na promenadi su uređeni prostori za šetnju, rekreaciju, parkići za djecu…

– Zaista nastojimo da napravimo jedno prirodno lijepo okruženje za ljude koji tu žive, da smjestimo što više raznovrsnih sadržaja, navodi Zorana Burlić, direktorka “Beograda na vodi”.

U petak je prodat trihiljaditi stan. Cijene, kako kažu, nisu više nego na drugim atraktivnim lokacija u gradu.

– Na primjer u Beogradu na vodi jednosoban stan možete da kupite za nekih 499 eura mjesečne rate. Imamo i kredite za dijasporu, to je jako važno da napomenem, sa obzirom na to da je interesovanje naših ljudi koji žive u inostranstvu veliko, objašnjava Burlićeva.

Kula je u građevinsko-arhitektonskom smislu najzahtjevniji projekat. Dostigla je visinu od 168 metara i zvanično je najviša zgrada u regionu. U njoj će biti stambeno-hotelski kompleks poznatog svjetskog lanca, a na 41. spratu vidikovac.

Na 11 gradilišta “Beograda na vodi” trenutno je angažovano više od 2.000 radnika.

– Galerija šoping mol je kreirao nekih 2.200 radnih mjesta, do kraja godine taj broj će porasti na 3.000. Samo u hotelskom segmentu to su četiri hotela koja će biti operativna u ”Beogradu na vodi”, biće zaposleno preko 500 ljudi, tako da ja mislim da ”Beograd na vodi” sasvim sigurno daje svoj mali, ali značajan doprinos srpskoj ekonomiji, navodi Burlićeva.

U sve što je do sada izgrađeno i za radove planirane do kraja godine uloženo je ukupno 1,2 milijardu eura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,