Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Privedena švedska manekenka koja je umislila da je otok Jaz njen

Preuzmite sliku

Švedska manekenka Isabella Viola Lindblom trenutno se nalazi u splitskom zatvoru na Bilicama, piše Slobodna Dalmacija.

“Obavještavamo vas kako smo jučer, 16. juna 2022. godine, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja na Općinski prekršajni sud u Splitu, uz optužni prijedlog priveli jednu žensku osobu zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodatne informacije o navedenom događaju nismo vam u mogućnosti pružiti zbog obveze poštivanja Opće uredbe o zaštiti podataka”, javili su iz policije.

Šveđanki je Prekršajni sud u Splitu odredio zadržavanje u zatvoru na sedam dana, a onda će se donijeti konačna presuda za njezino nedolično ponašanje.

Narušavala javni red i mir u trgovini

Slobodna piše da je Šveđanka u srijedu od 10 do 14 sati u trgovini na Stinicama narušavala javni red i mir te bila izrazito neugodna prema nekim posjetiteljima.

Neko od njih je pozvao službenike Prve policijske stanice koji su je pronašli.

Nju, pišu, nije preplašio ni dolazak predstavnika zakona jer nije htjela poći s njima na kriminalističku obradu u postaju pa je morala biti privedena. Šveđanka u Hrvatskoj navodno živi od početka prošle godine, da bi se nakon kratkog boravka u Zagrebu preselila na more te se već u aprilu nastanila na otoku.

Podsjećamo, Šveđanka je pažnju javnosti privukla nakon što se naselila na nenaseljeni otok Jaz kod Rogoznice s kojeg je tjerala posjetitelje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje