Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pripreme za Exit: Evo šta vas očekuje ove godine

Preuzmite sliku

Portparolka Exita Dijana Babić kaže da su u toku posljednje pripreme pred početak festivala koji će se ove godine, zbog pandemije koronavirusa, održati na nešto drugačiji način, od 8. do 11. jula.

Glavna promjena odnosi se na način na koji će biti kontrolisan ulazak posjetilaca, a detalji će biti objavljeni u narednih nekoliko dana.

„Vrlo brzo ćemo imati detalje kako će funkcionisati ulaz za posjetioce koji su vakcinisani, za one koji su preležali kovid u posljednjih šest mjeseci, kao i za one koji će raditi brze testove,“ istakla je Babić, dodajući da će, upravo zbog toga, ulazak ove godine biti kompleksniji.

Babić je istakla da neće biti mjera unutar samog festivala.

„Neće biti obaveznih mjera na samom festivalu, ali to ćemo preporučiti posjetiocima, izljepićemo materijal sa podsjetnikom da drže distancu,“ dodala je ona.

Zahvaljujući imunizaciji, programski sadržaj neće biti različit u odnosu na prethodne godine.

 • „Protokol će omogućiti da se festival održi kao i proteklih godina, a razlika je samo što će Eksploziv bina biti smještena unutar Eksploziv paba,“ navela je.

  Takođe, interesovanje posjetilaca iz inostranstva ni ove godine ne manjka.

  „Interesovanje posjetilaca iz inostranstva je ogromno, očekujemo ih iz više od 70 zemalja, ali će ove godine biti nešto manji broj posjetilaca u odnosu na ranije, ali ne drastično,“ rekla je Babić.

  U centru Novog Sada je postavljen i Exit kombi koji predstavlja vakcinalni put gdje posjetioci mogu da se vakcinišu, a jedan od uslova da biste kupili kartu za Exit na ovom mjestu jeste da se vakcinišete.

  Jednodnevne karte koštaju 3.000 dinara (50 KM), a komplet će do petka koštati 7.890 dinara (oko 133 KM), nakon čega će poskupiti. (N1)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,