Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prijatelji o Koloperu: Bio je društven, uvijek se kod njega dobro jelo, a onda ovo…

Preuzmite sliku

Policija i dalje istražuje slučaj četverostrukog ubistva i samoubistva koji se dogodio jučer u Vodicama i Šibeniku, a najavila je da će više informacija objaviti sutra na konferenciji za medije. U međuvremenu se nagađa što bi mogao biti motiv ovog zločina koji je potresao Hrvatsku. 

“Što je motiviralo Branka Koloper na taj užasni čin, ne znam, na to bi mogli odgovoriti psihijatri, no on je posljednja osoba za koju bih mogao pomisliti da je u stanju napraviti tako grozan zločin”, rekao je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

Oni koji su poznavali 57-godišnjeg Kolopera, tvrde, ne mogu ga spojiti s onim što je učinio. Otac je dva sada već odrasla sina, koji su blizu tridesetih godina, a od supruge, s kojom je živio u kući koju mu je počeo graditi otac u gradskom kvartu Vidici, rastao se prije dosta godina. Od tada se više zadržavao u Donjem Polju, u vikendici sa solarnim panelima pored koje je prije dvije godine napravio i bazen, a oglašavao ju je, kažu njegovi prijatelji i poznanici, i na Bookingu za najam turistima kao Villu Solitude, kao objekt koji nudi vanjski bazen, besplatan WIFI i opremu za roštilj. To mu je, kažu, otkako je zapao u finansijske probleme, bio i dodatan izvor prihoda, piše ŠibenikIN.

 • Počeo je raditi kao kondukter u Autotransportu, a nakon toga se od 1984. godine zaposlio kao električar u TLM-u. Devedesetih je, kao i većina, odlučio otvoriti nešto svoje, dućan i pekaru u svojoj kući na Vidicima, i odatle je sve krenulo – i Matkol i poslovni uzlet.

  “On nama u društvu nikad nije pričao o svojim poslovnim problemima, pogotovo ne o detaljima. A dok ga je išlo, dok je imao, davao je svima. Bio je predsjednik Odbojkaškog kluba Šibenik, kojem je bio mecena, pa je bio i u školskom odboru Osnovne škole Vidici, i tu je pomagao kad je trebalo platiti autobus, izlete, marende. Napraviti sendviče, poslati nekom hljeb, kolače, kome god je trebalo, naročito za djecu, mlađariju, to nikad nije bio problem, to se rješavalo na dnevnoj bazi, te sitne donacije i sponzorstva u naturi su se rješavale odmah, preko mobitela. Znao je i sam sjesti u auto, kombi i dovesti ih gdje treba. Pomagao je i Crkvi, bio je dobar prijatelj i sa svećenicima..”, pričaju za ŠibenikIN njegovi prijatelji.

 • Kažu da je bio vrlo društven, pravi Dalmatinac, uvijek se u Donjem Polju kod njega nešto jelo, volio je i pojesti i popiti s prijateljima, kojih je imao širok krug. I među bajkerima (vozio je i motor) i među lovcima. Imao je i brod te je znao ploviti s prijateljima. To se malo prorijedilo zadnjih godina, otkako mu je firma upala u probleme, a potom i u stečaj, povukao se malo i on u sebe, ali vele da je baš zadnjih nekoliko mjeseci malo živnuo.

  “Kao da se pomirio s tim da će mu od svega ostati samo neke peći i strojevi, s kojima će, kako je govorio, u kući gdje je i počeo, ponovno otvoriti neku malu pekaricu, nešto opet šuškati… I onda se dogodilo ovo. Šok i nevjerica”, kazao je jedan od njegovih poznanika.

  Šta kaže policija?

  Branko Koloper, vlasnik kompanije Matkol u stečaju, u Šibeniku je automatskim oružjem likvidirao bračni par Marija i Radojku Danek te Tonija Šparadu, a u Vodicama izvršnog direktora maloprodajnog lanca Djelo, Tedija Slamića. Sa žrtvama je bio u poslovnom odnosu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje