Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preživio čak pet atentata: Objavljen snimak pokušaja ubistva bivšeg vođe Partizanove navijačke grupe “Zabranjeni”

Preuzmite sliku

Nenad Alajbegović zvani Alibeg (39), bivši vođa Partizanove navijačke grupe “Zabranjeni” preživio je čak pet atentata, a samo ove godine on je dvaput uspio da prevari smrt i prebrodi teško ranjavanje u sačekušama.

Portal Nova.rs došao je u posjed snimka četvrtog atentata koji su zabilježile sigurnosne kamere na njegovoj zgradi u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu, u junu ove godine.

Na snimku se jasno vidi kako Alajbegović dolazi ispred ulaza u zgradu, kada u jednom trenutku započinje pucnjava. Alajbegović pada na zemlju, i mahnito kreće da zvoni po svim interfonima, dok oko njege pršte projektili.

U jednom trenutku vrata se otvaraju i on uspjeva da se uvuče u zgradu i tako preživi. Nakon toga su ga teško ranjenog pronašle komšije i pozvale policiju i Hitnu pomoć koja ga je odvela u Urgentni centar. Prethodno, Alajbegović je preživio pucnjavu u januaru mjesecu, a ranije i sredinom 2019, kao i 2010.

Posljednji put, Alajbegović je ranjen početkom novembra u Ulici John Kennedya na Novom Beogradu, kada ga je nepoznati napadač sačekao skrivajući se iza kioska brze hrane i u njega ispalio rafal.

  • Nenad je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe “Zabranjeni”, koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom “Alkatraz”.

    Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, i on je ubijen pre 15 godina. Alajbegović je dobro poznat policiji, te iza sebe ima 67 krivičnih prijava, a prema pojedinim podacima prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje