Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pretukli muškarca i potapali ga u rijeku kako bi priznao krađu

Podgoričanin M.I. (32) uhapšen je zbog sumnje da je sa još tri zasad nepoznate osobe počinio krivično djelo otmica i krivično djelo protivpravno lišenje slobode.

Policija je M.I. uhapsila sinoć, zbog sumnje da je sa još tri osobe primorao I.Dž. (38) iz Republike Srbije da uđe u vozilo i zatim ga odvezli do mjesta Bioče, gdje su, udarajući ga i potapajući ga u rijeci Morača, pokušavali da ga natjeraju da prizna da je otuđio dvije bušilice.

“Radi se o dvije „Hilti“ bušilice koje su ukradene iz stana M.I. a u kojem je prethodno otac I.Dž. bio angažovan na određenim zanatskim radovima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, I.Dž. je u strahu za svoj život, priznao da je ukrao bušilice.

“Ova lica su nakon iznuđenog priznanja prestala sa maltretiranjem I.Dž. i natjerala ga da uđe u prtljažnik vozila. Oni su ga potom odvezli do mjesta na kojem stanuje i pustili ga da ide”, navodi se u saopštenju.

I.Dž. je zadobio lakše tjelesne povrede.

“Službenici CB Podgorica su, odmah po saznanju za događaj, preduzeli mjere i radnje koje su rezultirale identifikovanjem osumnjičenog M.I, dok se na identifikovanju ostalih lica koja su, kako se sumnja, sa njim počinila ova krivična djela intenzivno radi”, kazali su iz policije, prenosi RTV Crne Gore. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: