Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preokret u slučaju tragedije: Prijatelji porodice tvrde da dječak nije pratio izazov sa Tik Toka

Preuzmite sliku

Beogradska policija i dalje istražuje kako je nastradao devetogodišnji Đ. S. iz Rakovice, unuk generala Božidara Delića, koji je pronađen obješen o krevet na sprat u svojoj sobi.

Iako se najprije pojavila informacija da je nastradao zbog izazova koji je preplavio društvenu mrežu “Tik-tok”, odnosno igre u kojoj se marama i kaiš stežu oko vrata do padanja u nesvijest, to će se znati kad bude završeno vještačenje njegovog telefona odnosno istraga.

Vezano | Srbija: Desetogodišnji dječak se objesio zbog opasnog izazova na Tik-Toku?

Prema nezvaničnim saznanjima, prijatelji porodice dječaka tvrde da on nije na telefonu imao instaliranu tu aplikaciju.

Komšije sa kojima se razgovaralo kažu da je Đ. S. bio dobro dijete i odličan đak, da nije imao probleme sa drugovima i uvijek je bio veseo. Trenirao je džudo, a pošto je navodno nađen sa pojasom od kimona oko vrata, sada se istražuje da li je pokušavao nešto da izvede, pa se sve pretvorilo u nesrećan slučaj.

Kako smo već pisali, dječak je ostao sam u stanu, u Ulici Bože Baucala, dok su njegovi roditelji sa mlađim djetetom nakratko otišli do prodavnice. U povratku, vrata su bila zaključana, a on nije odgovarao na pozive, pa su pozvali policiju i vatrogasce da razvale prozor kako bi ušli u stan. Kada su ušli u njegovu sobu, zatekli su stravičan prizor. (Novosti.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,