Petak, 14. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preokret u istrazi ubistva pjevačice Jelene Marjanović: Glavni osumnjičeni njen suprug Zoran! (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nebojša Rojko, zvani Vihor, iz srbijanskog naselja Crvenka, uhapšen je u ponedjeljak i predat vlastima MUP-a Srbije, zbog dovođenja u vezu sa svirepim ubistvom srbijanske pjevačice, međutim, novi detalji su isplivali na površinu.

Nakon višednevne istrage ubistva srbijanske pjevačice Jelene Marjanović, osumnjičeni je ponovo njen suprug Zoran, pišu srbijanski mediji.

Policija je u ovom slučaju uradila sve moguće provjere, pretrage, analize i nakon ispitivanja terena, ali i brojnih lica koja potencijalno mogu da imaju veze sa ovim gnusnim zločinom, došlo se do toga da je u ovom trenutku glavnoosumnjičeni za Jelenino ubistvo – njen suprug Zoran” otkriva izvor blizak istrazi, a koji je, iz razumljivih razloga, insistirao na anonimnosti.

Glavni razlog je činjenica da Zoran Marjanović dva puta nije prošao poligrafsko ispitivanje, iako su se u medijima pojavile drugačije informacije. On je oba puta pao na detektoru laži, a osim toga, iskaz koji je u nekoliko navrata davao, prepun je rupa i nelogičnosti. Naime, u iskazu je naveo neke nevjerovatne detalje koji se tiču drugih osoba, sjećao se čovjeka sa štapom, nepogrešivo opisivao i taj štap i još bezbroj drugih detalja, ali se uopšte nije sjećao ključnih stvari koje se tiču posljednjeg susreta sa Jelenom, kao ni alibija, navodi sagovornik, i dodaje:

Svi mediji u Srbiji objavili su da je Zoran Marjanović prošao poligrafska ispitivanja, tj da je prvi put prošao, ali da je ponovljeno zbog davanja iskaza pod sedativima, pa da je onda prošao i drugi put. To prosto nije tačno – oba puta je pao na poligrafu. Takođe, jedna od sumnjivih stvari je i činjenica da je Zoranov telefon baš u periodu izvršenja zločina bio isključen, pa su pokušaji praćenja kretanja preko baznih stanica bili onemogućeni, što ukazuje da postoji sumnja da je gašenje telefona urađeno s predumišljajem i da je unapred bilo isplanirano.

Izvor ipak, ne odbacuje mogućnost da je u ovom monstruoznom ubistvu učestvovalo više ljudi:

Sumnja se da je u pitanju zločin iz strasti i da je postojao jedan izvršilac, ali postoji i opravdana sumnja da u pripremi i pomaganju prikrivanja zločina učestvovalo više lica, da li kao saučesnici, ili kao pomagači. Ipak, glavni osumnjičeni u ovom trenutku je Zoran Marjanović i trenutno se radi na pribavljanju čvrstih dokaza koji bi sve ove sumnje pretočili u optužnicu i hapšenje“, zaključuje izvor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,