Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Preminula žena nakon što je rodila četvrto dijete, otac izazvao incident

Preuzmite sliku

Nakon što je u ponedjeljak u Opću bolnicu Zadar dovezena iz Opće bolnice u Gospiću, 22-godišnja žena iz Gornjih Vrhovina kod Otočca preminula je.

Dvadesetdvogodišnja žena preminula je u Općoj bolnici Zadar nakon što je rodila svoje četvrto dijete. U Jedinicu intenzivne medicine primljena je u poslijepodnevnim satima, no nije joj bilo spasa.

“Nažalost, uprkos svim poduzetim mjerama bolesnica je preminula u Jedinici intenzivne medicine Opće bolnice Zadar”, poručili su, među ostalim, iz OB Zadar za 24sata.

Na porodu je u nekom trenutku bio i ginekolog te bivši ministar zdravstva Darko Milinović.

“Ja sam došao u sedam ujutro u rađaonu, ali porod gospođe je vodila druga kolegica. Imali smo taj incident, bile su komplikacije, ali ne mogu ništa reći. Za sve informacije obratite se direktorici bolnice”, rekao je Milinović.

“Ovo joj je bila četvrta trudnoća, termin joj je bio 22. novembra, no 7. novembra je radi bolova primljena u gospićku bolnicu. Njenom suprugu je rečeno da je došlo do komplikacija, da je išla na carski i da su je reanimirali. Potom je došla kratko svijesti, izgubila je puno krvi, i rekli su mu potom da su zvali hitnu da je odveze u OB u Zadru. No preminula je. Njen suprug je bio van sebe i vikao je u OB Gospić pa su mu pozvali policiju i prijetili da će mu oduzeti djecu, osim ovog novorođenčeta koje je rođeno 7. novembra, ima još troje djece. Rekli su da je agresivan i nestabilan i zato su ga prijavili”, ispričala je za 24.sata porodična prijateljica.

Porodica preminule navodno je prijetila Darku Milinoviću.

“Policija u Gospiću je 7. novembra zaprimila dojavu iz Opće bolnice u Gospiću u 15:58 minuta, 52-godišnjak iz Vrhovine je putem treće osobe poručio riječi prijetnje jednom doktoru. Spomenuti ljekar je upoznat s tim da je mogao podnijeti prijedlog za kazneni progon, no on je to odbio”, kazala je glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.

Kako se saznaje, riječ je o dr. Milinoviću, koji je odbio da se kazneno progoni osoba koja mu je zaprijetila, a riječ je o tetku preminule mlade majke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,