Četvrtak, 23. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prekrasna priča: Trener i saigrači golmanu kupili Golfa ‘dvojku’ i ostvarili mu životni san (VIDEO)

Danas mnogi sanjaju skupe automobile, ali realnost je često surova. To zna i Tihomir Kulji, skromni dečko koji brani za juniore Mladosti iz Zaboka u Hrvatskoj i sanja Golfa ”dvojku”. Taj san su mu ostvarili saigrači i trener koji su mu za 18. rođendan poklonili vremešnog crvenog Golfa.

U tajnosti su juniori Mladosti skupili novac, a kupnju su obavili očevi dvojice igrača. Tihomiru je rečeno da je na veliku subotu utakmica, a dok se on spremao u svlačionici ”crvena Kristina” s mašnicom je iskrcana pokraj restorana u SRC Zaseka. Kad je Tihomir ugledao poklon, primio se za glavu, oduševljenje je bilo neviđeno, piše zagorje.com.

”Ne mogu jednostavno opisati ovaj osjećaj riječima. Dečki su mi ostvarili životni san. Jednostavno još nisam potpuno došao sebi”, rekao je skromni Tihomir koji živi s majkom i sestrom.

”Tihomira znam od šestog razreda, od kada trenira u našem klubu. Pomalo je svojeglav, ali pošten dečko. Kao i svi znao je imati svojih mušica, ali uspio sam ga usmjeriti na dobar put. Tihomir je vrijedan , odgovoran i pošten mladić, a cilj nam je da iz našeg omladinskog pogona izlaze takvi mladići”, kaže voditelj omladinskog pogona Mladosti, Damir Srebačić koji je uz suigrača Celjaka jedan od najzaslužnijih za realizaciju ove lijepe priče. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,