Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen najveći hotelski projekt u Dalmaciji, evo kako će izgledati

Preuzmite sliku

Jučer je Splitu predstavljen projekt rekonstrukcije hotela Marjan, a projekt su predstavili Tomislav Popović, predsjednik uprave Maistre, Silvije Novak i Zorislav Petrić iz arhitektonskog Studija 3LHD te Armando Vičić, predsjednik uprave Adrisove tvrtke Abilia, piše Poslovni.hr.

Tomislav Popović istaknuo je da Adris do 2025. godine u turistički dio poslovanja planira uložiti dodatnih 480 miliona eura.

“Time će Maistra postati najveća nacionalna turistička tvrtka u luksuznom segmentu pozicionirana u rastućim i međunarodnim prepoznatljivim odredištima – Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu, a rekonstrukcijom hotela Marjan i u Splitu. Uz obnovu zagrebačkih hotela Panorame i Westina, ulaganje u obnovu hotela Marjan, vrijedno više od 100 miliona eura, bit će jedno od najvećih pojedinačnih ulaganja u hrvatski turizam”, kazao je Popović.

 • Prema riječima Silvija Novaka iz arhitektonskog Studija 3LHD-a, koncept potpune rekonstrukcije Hotela Marjan zadržava sve urbanističke postavke izvornog projekta Lovre Perkovića. Sastoji se od horizontalne troetažne baze s dva atrija oko kojih se nižu javni prostori hotela i vertikale koja zadržava funkcije definirane izvornim projektom.

  Projekt je koncipiran u nekoliko tačaka kojima je krajnji cilj maksimalno uklapanje objekta u vizure grada – ostvarivanje pješačke veze sa susjednim parcelama, otvaranje atrija kako bi se dovelo svjetlo u prizemlje, osiguravanje optimalnog pogleda tornju, dodavanje atraktivnih sadržaja na krov, aktivacija prizemlja i povezivanje s urbanim gradskim tkivom Zapadne obale. Cijela rekonstrukcija bit će realizirana u gabaritima postojeće građevine.

  Hotel Marjan imat će 5 zvjezdica, 285 smještajnih jedinica, a rasprostirat će se na ukupno 15 etaža od podruma do vertikale tornja, gdje će se nalaziti isključivo smještajne jedinice. U podrumu će biti smještena garaža s 285 parkirnih mjesta. Javni prostori se nižu od prizemlja do krovne etaže nižeg dijela građevine. Sadržaji koji služe aktivaciji hotela su dva atrija u prizemlju od kojih je veći s bogato zasađenim mediteranskim biljnim vrstama i služit će kao dnevni boravak na koji su orijentirana dva restorana iz prizemlja s ukupno 650 sjedećih mjesta te hotelski lobby.

 • Kongresna dvorana će se moći dijeliti na tri manje, a ukupno će primati 500 osoba. Ostali javni sadržaji su zatvoreni dio wellnessa, koji će biti smješten na 1. i 2. spratu i protezat će se na ukupno 1.700 m2. Wellness će se sastojati od unutarnjeg bazena od 140 m2, prostora za vježbanje te spa dijela sa saunama, prostorima za relaksiranje i masažnim sobama.

  Na trećem spratu, koji je ujedno i krov nižeg dijela, smjestit će se dodatnih 1.700 m2 otvorenog dijela wellnessa, koji će imati dva otvorena bazena s pripadajućim sunčalištima i ugostiteljskim sadržajem. Na krovu nižeg dijela bit će smješten i fine-dining restoran do kojeg će biti moguće doći, osim kroz hotel, i kroz poseban ulaz, te će moći smjestiti ukupno 100 gostiju. Imat će i natkrivenu terasu s pogledom prema Splitu.

  Smještajne jedinice nalazit će se na spratovima i skoro sve će imati pogled na more. One u nižem dijelu građevine imat će kontakt s vanjskim prostorom u vidu terasa ili balkona, dok će sobe i apartmani u tornju biti suvremena interpretacija izvornog projekta, ali u kojem će se svaka od njih otvaranjem velikih kliznih stijena pretvoriti u lođu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje