Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljao kao policajac i pljačkao maserke u Zagrebu

Preuzmite sliku

Zagrebačka policija uhvatila je muškarca tereteći ga da je, predstavljajući se kao policajac, uz prijetnju plinskim pištoljem, počinio dva razbojništva i jedan pokušaj iznude na štetu dvije žene.

Do prve žrtve, 40-godišnje srbijanske državljanke, osumnjičeni je došao preko oglasa za masažu, a pošto je dogovorio pružanje usluge došao je u njezin stan predstavljajući joj se kao policijski službenik bez da joj je pokazao policijska obilježja.

No, kad ga je oštećena zatražila da joj pokaže policijsku značku, muškarac je izvadio plinski pištolj koji je legalno posjedovao, repetirao ga i od oštećene zatražio novac.

Oštećena novac nije imala pa joj je osumnjičeni uzeo lične dokumente i uz prijetnju joj naložio da mu svakog ponedjeljka mora predavati 1000 kuna ili 100 eura, nakon čega je napustio stan, prenosi Hina.

Dva dana kasnije muškarac je došao i do stana 27-godišnjakinje kojoj se također predstavio kao policajac tražeći od nje da mu preda novac. Žena je prvo to odbila, ali je osumnjičeni repetirao pištolj i uperio joj ga u glavu pa mu je u strahu za život predala 200 eura i 800 kuna.

Osumnjičeni je sljedećeg dana ponovno kontaktirao srbijansku državljanku tražeći je da mu preda 1000 kuna ispred ulaza jednog trgovačkog centra, na što je oštećena, u dogovoru s policijom, pristala. Prilikom susreta s oštećenom osumnjičeni se u jednom trenutku dao u bijeg, odbacujući svoj pištolj i njezinu osobnu iskaznicu, ali su ga policijski službenici sustigli i uhitili.

Protiv njega je ponesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio dva razbojništva i jedan pokušaj iznude.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,