Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik Srbije odlučio uploviti u trenerske vode i ostvariti dječački san

Preuzmite sliku

Vučić je sredinom jula ove godine objelodanio svoju želju i “dječačke snove” i upisao je Visoku sportsku školu strukovnih studija, što je također objavio na svojoj Instagram stranici

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je, u namjeri da bude košarkaški trener, ponovno postao student, a u petak je prisustvovao svečanom prijemu nove generacije brucoša Visoke sportske škole strukovnih studija i na Instagramu objavio fotografiju iz amfiteatra.

“Sretan sam što poslije mnogo godina krećem u ostvarenje dječačkih snova”, napisao je danas Vučić na Instagram stranici.

Vučić je sredinom jula ove godine objelodanio svoju želju i “dječačke snove” i upisao je Visoku sportsku školu strukovnih studija, što je također objavio na svojoj Instagram stranici.

 • “Po drugi put u životu sam postao student, ovog puta Visoke sportske škole strukovnih studija, u želji da postanem košarkaški trener za klince”, napisao je Vučić na Instagramu, uz fotografiju s indeksom i malom košarkaškom loptom, prenosi Hina.

  “Ne biste vjerovali koliko sam sretan što poslije mnogo godina krećem u ostvarenje dječačkih snova”, naveo je tada Vučić.

  On je ranije ove godine za provladin tabloid Kurir rekao kako je trenerski posao njegova neostvarena želja, te najavio kako zbog toga treba upisati trenersku školu.

  “Neka moja neispunjena želja je da treniram neke klince, neki klub, zemunsku Mladost ili nekog Ušća. Neke pionire ili kadete, klince. To mi je najveća želja”, rekao je Vučić za Kurir, a na pitanje o tome je li imao veće ambicije odgovorio je: “Ne, samo mali klub”.

 • Ta je Vučićeva objava u javnosti potaknula brojne komentare, a jedan od najtrofejnijih košarkaških trenera, nekadašnji šef klupe Partizana Duško Vujošević, poručio je Vučiću da će mu osobno pomoći u toj nakani.

  Vujošević je rekao kako se nada da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imati mnogo više talenta za posao košarkaškog trenera, nego za posao koji sad obavlja.

  „Kako se sad ponaša kao predsjednik države nisam siguran da može biti trener u kolektivnom sportu. Ali, s obzirom da želi raditi s mladima i da je ekonomski osiguran, moguće da bi to radio opuštenije i zdravije“, rekao je Vujošević.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,