Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznati vozač otkrio trik za rješavanje umora tokom vožnje: Žrtvuj prokletih 20 minuta

Preuzmite sliku

Umor može biti jednako opasan kao i alkohol u vožnji, utvrdio je poznati vozač Juraj Šebalj. Otkrio je koristan trik kojeg bi svi vozači trebali znati, a koji se odnosi upravo na sprečavanje umora pri dugoj vožnji.   

– Jučer se dogodila nesreća s 10 mrtvih. Ne ulazim u detalje, ali u sezoni godišnjih odmora radimo mnogo više kilometara u komadu. Jedan veliki neprijatelj je umor. Evo trika kako se na brzinu osvježiti. Kad je umor u pitanju, tu nema heroja, nema hrabrih i niko nije superman. Ljudi najčešće rade pogrešku jer misle da će izgubiti nekoliko sati dok ne dođu sebi. Žrtvuj prokletih 20 minuta i stižeš odmoran gdje god si krenuo. Sretan put svima! – poručio je Šebalj.

Kafa i energetski napitak hemijsko su rješenje problema, međutim na kratke staze. Umor se ne rješava hemijom, nego biologijom, tvrdi, a biološki dio rješavanja problema jest – san.

Šebalj kao najbolje rješenje zbog toga ističe san od 15 minuta. Kako bi se postigao efekt kratkog sna, navodi kako je to optimalno vrijeme za spavanje te zbog toga napominje da je važno naviti sat i postaviti alarm. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,