Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Požar u Rijeci stavljen pod kontrolu: Vatra progutala skladište Elgrada (FOTO/VIDEO)

Vatrogasci iz Rijeke i Opatije stavili su pod kontrolu veliki požar koji je izbio u petak navečer te veoma brzo progutao izložbeni, proizvodni i skladišni prostor firme Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci. Vatrogasci su na terenu proveli cijelu noć kako bi nadzirali požarište.

Kako javljaju lokalni mediji, na vrijeme je spriječeno da se vatrena stihija proširi prema ostalim skladištima i škurinjskom Konzumu.

Elgrad se bavi proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice. Skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili su puni lako gorivog materijala kojeg je zahvatila vatra.

Odjekivale su i povremene eksplozije, vatrogasci su cijelu noć proveli na terenu. Policija je udaljavala građane jer je vatra zahvatila plinske boce i viličare na plin.

Kako piše Novi list, gašenje jednog od najvećih požara posljednjih godina uo u riječkoj regiji vatrogascima javne vatrogasne jedinice Grada Rijeke i Grada Opatije otežavala je činjenica što u blizini nema hidranata pa su vodu morali dovlačiti u cisternama.

Prema za sada dostupnim informacijama povrijeđenih nije bilo ali će materijalna šteta će biti ogromna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,