Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potvrđen šesti slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, zaražen muškarac iz Rijeke

Preuzmite sliku

Potvrđen je šesti slučaj koronavirusa u Hrvatskoj. Radi se o muškarcu iz Rijeke koji je bliski kontakt već oboljelih iz Rijeke. Prema neslužbenim informacijama, radi se o bratu žene koja je oboljela nakon svog supruga. Svi su u dobrom stanju i imali su blaže simptome.

“Dosad imamo 176 testiranih, dva nalaza se još čekaju. Imamo još jedan pozitivan nalaz. Riječ je o bliskom kontaktu bolesnika iz Rijeke. Tako da je sve pod kontrolom, nije se proširilo kao što se širi po Evropi gdje imamo eskalaciju. Imamo povećanje od 200 oboljelih u Italiji, 20 oboljelih u Francuskoj, 19 u Njemačkoj… Zahvaljujem se svim hrvatskim građanima koji su u izolaciji i karantenama… To je oko 120 kontakata i 1151 osoba s rješenjem o nadzoru”, rekao je Beroš.

Zaražena osoba je dobro

Zaražena osoba je iz bliskog kućnog kontakta ranije zaražene osobe iz Rijeke i nema teške simptome te se osjeća dobro, rekla je direktorica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” Alemka Markotić te dodala da su i druge dvije zaražene osobe iz Rijeke dobro, s minimalnom ili nikakvom temeperaturom i bez progresije simptoma.

Dobro su i zaražene osobe iz Zagreba, bez bilo kakvih većih simptoma, dodala je. U Zagrebu je troje zaraženih, a također je riječ o osobama iz obiteljskog odnosno bliskog kruga. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,