Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potres u programu Hrvatskog radija: “Samo da vas prekinem…”

Preuzmite sliku

Niz neugodnih jutarnjih podrhtavanja zatekao je na radnom mjestu, i to u programu uživo, novinarsku ekipu Hrvatskoga radija. Tokom emisije ‘U mreži Prvog’ u studiju je bilo vidno podrhtavanje

Niz potresa u ponedjeljak ujutro pogodili su područje Petrinje i Siska, a jako podrhtavanje tla osjetilo se i u Zagrebu. Potres snage 5 po Richteru zatresao je spomenuto područje u 6:28 sati, a uslijedila su još dva jača potresa od 4,7 Richtera te 4,1 po Richteru.

Vezano | Snažan potres jačine 5,2 stepena prema Richteru pogodio Hrvatsku, osjetio se i u BiH 

Vezano | U Sisku sa zgrada popadale cigle, ljudi istrčali na ulicu, pogledajte nove fotografije 

Na radnome mjestu, i to u programu uživo, zatekli su i novinarsku ekipu Hrvatskoga radija tokom emisije ‘U mreži Prvog’. U studiju je bilo vidno podrhtavanje.


– Profesore, samo da vas prekinem. Nažalost, osjetili smo još jedan, malo teži i jači potres i u našoj zgradi. Pretpostavljam da se ovaj jaki potres osjetio i u ostatku Zagreba, vjerovatno i u široj okolini. Sudeći prema ovome kako je treslo naš stol, pretpostavljam da je potres bio dosta jak… Nadam se da je ovo, što se tiče potresa, sve u Zagrebu i okolini – kazala je voditeljica te nakon kraće pauze nastavila smireno s programom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje