Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posebna ljubav: Vlasnik psa iz Zagreba prodaje orahe kako bi svom ljubimcu kupio zalihu inzulina

Preuzmite sliku

U moru onih koji svoje ljubimce na prvi znak starosti ili bolesti iskrcaju na kakvom osamljenom mjestu ili ih vrate nazad u azil, ima onih koji od svojih krznatih članova porodice nikad neće odustati.

Razlika je u tome što oni svoje malene prijatelje zaista vole, a znate kako ljubav funkcionira: jednako kad smo mladi, poletni i zdravi, kao i kad nam je vid lošiji, podbradak sve veći, a noge nas jedva drže, prenosi Jutarnji.hr.

Jedan takav vlasnik iz Zagreba, čiji je pas Medo dijabetičar, odlučio je prodati 20 vreća oraha u ljusci, koje su on i njegova supruga skupili u svom dvorištu. U svakoj vreći ima oko 4,5-5 kilograma i prodaju ih po 100 kuna oko 25 KM. U to je uračunata i dostava na bilo koju adresu u Zagrebu.

“Sve što skupimo ide Medi za inzulin, da ima za do kraja ove godine. On je dijabetičar, zbog toga je dobio mrene, oči smo mu operirali na Veterinarskom fakultetu. Star je tako nekako, oko sedam do sedam i pol godina, spašen je od loših uvjeta. Mi smo velika familija: imamo 18 spašenih pasa i četiri mačke. Uredili smo dvorište, sve je njima prilagođeno i ništa nam nije teško za njih napraviti”, kaže njegov vlasnik Branko.

Ako nekome trebaju orasi, a želi pomoći Medi da nabavi zalihu inzulina, može se javiti Brankovoj supruzi Mari telefon koji je naveden u objavi na Facebooku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,