Utorak, 19. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Popustili stupovi jedne od naprometnijih petlji u Hrvatskoj?

Na poziv anonimnoga građanina policiji u četvrtak je na noge digao Ministarstvo saobraćaja, Zagrebačke ceste te gradonačelnika Milana Bandića. Taj je građanin alarmirao Operativno-komunikacijski centar zbog lošeg stanja stupova na kojima leži nadvožnjak na Slavonskoj aveniji.

Tačnije, radi se o trećoj razini te petlje kojom vozila idu iz smjera istoka prema jugu, odnosno koja iz smjera Slavonske avenije na križanju s Držićevom žele skrenuti u Držićevu u smjeru Novog Zagreba. Nije još do kraja poznato šta je taj građanin rekao policijskim službenicima, ali ih je zasigurno uvjerio u nestabilnost stupova jer su oni istog trena alarmirali sve nadležne službe.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su Jutarnjem listu da su primili dojavu u OKC na broj 192 od zabrinutog građanina te da su nakon toga izašli na teren, napravili izvid i o svemu obavijestili nadležne službe Ministarstva i Grada Zagreba. Naime, Ministarstvo infrastrukture, prometa i veza je nakon policijskog poziva obavijestilo Zagrebačke ceste da što prije postave novi znak ograničenja prometa. Isto tako su na teren poslali inspekcijski tim Sektora za ceste na čelu s inspektorom Antunom Vonićem.

Treća razina

Osim inspekcije Ministarstva, na petlju Držićeva – Slavonska izašli su i djelatnici Zagrebačkih cesta, a doznali smo da je na terenu bio i gradonačelnik Milan Bandić. Kako saznajemo, inspektori su pregledali stupove na kojima leži najviši nadvožnjak na toj petlji i kao preventivnu mjeru odlučili zatvoriti tu razinu za sva vozila koja su teža od tri i po tone.

U Ministarstvu naglašavaju kako nema nikakve panike te da će već u petak biti napravljeni kompletni izvidi svih stupova, nakon čega će biti poznato tačno stanje cijelog kompleksa. Samu petlju gradila je renomirana zagrebačka tvrtka Tehnika, a uz nju bi uskoro trebali početi i radovi na gradnji bukobrana.

Blagi zastoj

Što se tiče samih građana, njih je u četvrtak jako iznenadila nova regulacija prometa, kao i prisutnost dvojice policijskih službenika. Vozači kamiona s oprezom su ulazili u spomenuto raskrižje i tek na signalizaciju prometnika skrenuli u drugu traku. U više navrata za dlaku je izbjegnut sudar, a neki vozači jednostavno nisu mogli razumjeti novopostavljeni znak. Tako je jedan vozač kamiona za cement prošao prema nadvožnjaku, uprkos signalizaciji policajaca, te se zaustavio tek u zaustavnom traku nadvožnjaka. Policajac ga je naknadno upoznao s prometnim znakom, a kamion je na kraju prošao preko nadvožnjaka jer se više nije mogao vratiti u smjer iz kojega je došao.

Nova signalizacija utjecala je i na vozače, kao i putnike javnog prijevoza. U više je navrata došlo do blagog zastoja, što je dovelo do nastanka kolone, a neki ZET-ovi autobusi nisu mogli koristiti spomenuti nadvožnjak, nego su morali ići okolnim putem. Tako autobusna linija 222 (Remetinec – Žitnjak) vozi izmijenjenom trasom, a linija 107 vozit će po normalnom rasporedu, piše Jutarnji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje