Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Popularni noćni klub u Makarskoj prestaje s radom: “Vidimo se drugom prilikom u nekim boljim vremenima”

Preuzmite sliku

Nakon što je jučer Nacionalni štab Hrvatske donio o odluku da se na 10 dana radno vrijeme kafića  i noćnih klubova skraćuje do ponoći te natpisa u austrijskim medijima, noćni klub Makarana iz Makarske objavio je da prestaje s radom.

– Vidimo se drugom prilikom u nekim boljim vremenima, poručili su na Facebooku.

Podsjetimo, jučer je austrijski dnevni list Heute upozorio svoje sugrađane koji su bili na odmoru u Hrvatskoj da se paze korone, a ispod vrištećeg naslova stavili su fotografiju iz noćnog bara Makarana u Makarskoj.

Naveli su kako je upravo u Makarani zaraženo nekoliko zaposlenika. Austrijski portal Nachrichten u naslov je stavio informaciju da je šest osoba testiranih na koronu, a koji su ljetovali u gradu pod Biokovom, također pozitivno.

  • Načelnik makarskog štaba Dražen Nemčić, inače dogradonačelnik, kazao je za ‘Slobodnu’ da su prošlog petka razgovarali s vlasnicima klubova te od njih zatražili da zatvore poslovanje zatvorenih dijelova klubova.

    – Tražili smo i da bolje kontrolišu odlazak na WC jer veliki problem predstavlja ta gužva. Inspektori civilne zaštite te državni inspektori napravili su više nadzora, a u klubovima se pojačani oprez traži i na otvorenom, da se razmaknu stolovi.

    I umjesto da puste, recimo, hiljadu ljudi, da ih maksimalno bude 500 – reći će Nemčić, dodajući da ga je kontaktirala i austrijska ambasada, tražeći izvještaj, piše Slobodna dalmacija.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje