Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poljoprivrednici traktorima došli na protest ispred Skupštine Crne Gore

Preuzmite sliku

Više od 50 poljoprivrednih proizvođača protestovalo je danas ispred Skupštine Crne Gore, zahtijevajući od Vlade da pomogne njihovu djelatnost.

Oni su zatražili radni sastanak sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i poručili da ako im se ne izađe ususret, spremni su da radikalizuju proteste.

Tačno u podne, poljoprivrednici su traktorima i sa poljoprivrednim mašinama stigli ispred Skupštine Crne Gore, na protest, koji su ranije najavili. Oni su tokom prošlonedjeljnog okupljanja zatražili pomoć od Vlade, ali i ostavku resornog ministra Aleksandra Stijovića.

Nakon što na njihove zahtjeve nije bilo odgovora, danas su se okupili u još većem broju.

Milko Živković iz Unije stočara upozorio je Vladu da “nemaju vremena za čekanje” i ponovio zahtjeve.

  • “Tražimo da Vlada izdvoji novac iz rezerve budžeta i da nam se plati po 0,05 eura po litru proizvedenog mlijeka od 1. januara 2021. do stabilizacije tržišta stočne hrane. Tražimo povraćaj akcize na gorivo po hektaru za sve obrađene površine u Crnoj Gori uključujući i pokošene površine. Tražimo i rješavanje viškova crnogorskih sireva, kako bi otkup kozjeg i ovčjeg mlijeka mogao da počne od 1. jula. Tražimo radni sastanak sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i ministrom finansija Milojkom Spajićem što hitnije, da ne bi radikalizovali proteste i prosuli đubrivo u svim gradovima”, rekao je Živković.

    Ministru poljoprivrede Aleksandru Stijoviću poručili su da je u jednom momentu omalovažio crnogorske stočare te da se nadaju da to neće imati priliku nikad više da uradi.

    O daljim potezima, kako je kazao, javnost će blagovremeno biti obaviještena.

    “Strpljenje neće trajati u nedogled. Može se zaista desiti da cistjerne budu prosute po Podgorici i svim drugim gradovima”, poručio je Živković. (AA)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje