Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policijska potjera za motociklistom od Splita do Šibenika: Policajac teško povrijeđen, nepoznati vozač pobjegao

Preuzmite sliku

Šibenska policija izvijestila je kako je noćas nešto iza 1 sat uslijed policijske potjere za motociklistom, koji je prošao kroz crveno na raskrižju, policiji bježao još iz Splita, došlo do izletanja policijskog službenika na motoru te je zadobio teške ozlijede.

Policija je za Šibenik.in detaljnije opisala što se dogodilo.

“Jutros, 13. juna 2022.godine, oko 00:50, u Splitu, na raskrsnici Hercegovačke i Solinske ulice, policijski službenici Stanice saobraćajne policije Split uočili su neregistrirani motocikl koji je prolaskom kroz crveno svjetlo teško ugrožavao sigurnost saobraćaja te su s ciljem njegovog zaustavljanja i sankcioniranja krenuli za njim”, počela je policija.

Policija opisala šta se dogodilo

“Pokušavali su ga zaustaviti uz upotrebu zvučnih i svjetlosnih signala, ali se on na izdane zapovijedi oglušio i nastavio vožnju prema izlazu iz grada. U pokušaju zaustavljanja motorista koji je kršio saobraćajne propise priključio se policijski službenik na motociklu te su nastavili slijediti neregistrirani motocikl koji je ponovno prošao kroz više crvenih svjetala, te počinio više saobraćajnih prekršaja i nastavio vožnju cestom D8 preko Trogira, Marine do Šibenika“, dodaju.

“O događaju su odmah obaviještena operativna dežurstva PU splitsko-dalmatinske, PP Kaštela, PP Trogir i PU šibensko-kninske, odnosno operativno dežurstvo Postaje prometne policije Šibenik, te su policijski službenici PU šibensko-kninske postavili blokadu koju je vozač zaobišao i nastavio se kretati prema Šibeniku.

Policijski službenik-motociklist PU splitsko-dalmatinske je tijekom pokušaja zaustavljanja neregistriranog motocikla na području Šibenika pao sa svog motocikla te je toj saobraćajnoj nesreći teško ozlijeđen dok je nepoznati vozač pobjegao”, dodaju.

U ovom trenutku u toku je kriminalističko istraživanje ovog događaja.

“Napominjemo kako su policijski službenici tokom obavljanja poslova poduzeli sve mjere i radnje na zakonit i pravilan način, a sve kako bi sankcionirali opasna ponašanja u prometu. Međutim, i u ovakvim situacijama policijski službenici uvijek obavljaju poslove rukovodeći se načelom razmjernosti između povoda i cilja obavljanja poslova čuvajući živote i onih koji ga sami svojim ponašanjem ugrožavaju”, dodaju iz policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,