Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policija upozorava: Približava se Crni petak, pripazite na ove stvari

Preuzmite sliku

Uoči ovogodišnjeg Black Fridaya, kada trgovine širom svijeta za kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude, policija u Hrvatskoj je upozorila na oprez u internetskoj kupovini jer s povećanim prometom raste i broj internetskih prevara.

Zadnji petak u novembru ljubiteljima kupovine poznat je i kao Crni petak / Black Friday, odnosno dan kada, između ostalih, i internetske trgovine širom svijeta za svoje kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude. No, premda su online ponude često vrlo povoljne, čuvajte se mogućih prevara koje dolaze s njima, kažu u hrvatskoj policiji.

Tamošnje građane svajetovali su da koriste online trgovine iz Hrvatske ili drugih država članica Evropske unije, kada je moguće jer su veće šanse da se riješe mogući problemi.

“Potrudite se i istražite – provjerite recenzije drugih kupaca, koristite kartice zbog veće šanse za povrat novca, plaćajte samo preko sigurnog pružatelja i kada spojeni na sigurnu internet vezu i sa sigurnog uređaja”, poručuju u MUP-u.

Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača – ako ne odgovara, obratite se svojoj banci, čuvajte se oglasa i internet stranica koje nude nevjerovatne ponude ili čudotvorne proizvode – ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, nije istinito, kažu u policiji. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,