Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policija objavila snimak: Ovako je bio sakriven kokain u vrijednosti oko 65 miliona eura

Preuzmite sliku

U luci Ploče zaplijenjeno je više od pola tone kokaina pronađenog u bananama. Policija je objavila snimak na kojoj se vidi cijela intenzivna akcija pronalaska i zapljene…

U utorak su službenici carine zaplijenili 500 kilograma kokaina u luci Ploče.

– Službenici su proveli akciju na području doline Neretve gdje su pronašli gotovo 585 kilograma kokaina. Kriminalističko istraživanje nije završeno i nastavlja se u saradnji s drugim međunarodnim organizacijama, posebno s onima iz susjednih zemalja – rekli su iz policije.

Objavili su i video cijele policijske akcije:

Jutarnji javlja kako je vrijednost zaplijenjene droge oko 65 miliona eura.

Podsjetimo, i u martu je policija u Pločama zaplijenila kokain u kontejneru s bananama.

– Slijedom zapljene kokaina, koja se dogodila 30. marta ove godine, to je rezultat intenziviranja mjera i radnji koje smo počeli poduzimati nakon što smo dovršili dva kriminalistička istraživanja u zadnjih par mjeseci. Nastavili smo istraživanje i u ovom slučaju i utvrdili da kokain nije bio namijenjen hrvatskom tržištu, već u susjednim zemljama – dodali su iz policije.

Vezano | Pošiljku banana s 500 kilograma kokaina naručila firma s područja TK  

Kako su naveli, tokom jednog pregleda su, uz pomoć pasa i drugih alata, službenici otkrili pošiljku.

Na pitanje tko je formalno primatelj pošiljke, iz policije su poručili da još ne mogu govoriti o detaljima istraživanja te da se nadaju da će o tome moći reći u idućih par dana. Ipak, istaknuli su kako je pošiljka trebala ići u jednu zemlju “u našem okružju”.

– Ilegalni prevoz droge, kao što je kokain, najlakše je distribuirati putem kontejnerskog prometa. Vi u većim lukama u Evropi imate puno veće zapljene, nije luka Ploče izolirani slučaj. Mi smo se u zadnje vrijeme posvetili tome, usmjerili smo se da se ta distribucija droge preko Ploča smanji, ali to se događa u svim teretnim lukama u Evropi, pa i u svijetu – istaknuli su.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,