Petak, 12. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policija objavila koliko je droge zaplijenila u tri dana Ultre

Preuzmite sliku

Policija je objavila završni rezime nakon tri dana festivala Ultra Europe 2022., koji je održan u Splitu.

Tokom trajanja festivala na području održavanja javnog okupljanja na kojem je u tri dana prisustvovalo oko 80 hiljada osoba nije zabilježeno ni jedno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, ni jedno ozljeđivanje osobe kao posljedica krivičnog djela te nisu evidentirana oštećenja imovine, objavila je policija.

Talijan otrgnuo s vrata 14 zlatnih lančića, vrijednost veća od 100.000 kuna

Za vrijeme trajanja festivala pronađen je i uhapšen 19-godišnji talijanski državljanin nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja kako je tokom tri dana javnog okupljanja posjetiteljima istoga otrgnuo s vrata 14 zlatnih lančića pri čemu je pribavio protupravnu imovinsku korist od preko 100 hiljda kuna.

Tokom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a 19- godišnjak je uz krivičnu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, navodi policija.

Drugi Talijan iz ruke ukrao mobitel mladoj Šveđanki

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim talijanskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe. Sumnjiči ga se da je tijekom druge večeri otuđio iz ruke mobitel oštećenoj 19-godišnjoj švedskoj državljanki, navodi policija.

Istog dana 32-godišnjak je pronađen i uhapšen na području Kaštela te je pronađen i oduzet otuđeni mobitel. Zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela teške krađe 32-godišnjak će biti priveden pritvorskom nadzorniku, navodi se u izvještaju.

Privedeno 213 ljudi – 160 stranaca i 53 Hrvata

Tokom tri dana trajanja festivala privedeno je ukupno 213 osoba, od čega stranih 160 i 53 hrvatska državljana, i to većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga. Tokom trajanja festivala 8 osoba je kriminalistički obrađeno zbog sumnje u počinjenj krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, objavila je policija.

Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 504 komada ecstasyja, 524 grama marihuane, 35 ampula i 29 grama MDMA, 198 grama kokaina, 161 gram hašiša i 30 grama seeda i 15 grama ketamina, navodi se u izvještaju.

Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od oko 500.000 kuna, objavila je policija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje