Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pokazivao pušku majstoru i slučajno ubio suprugu, majku troje djece

Preuzmite sliku

Vladan Pantović (47), poznati novopazarski biznismen i lovac, u svojoj kući u naselju Jalija slučajno je ubio suprugu Danijelu Pantović (38), majku njihovo troje djece.

Prema prvim rezultatima istrage, Vladan je pokazivao lovačku pušku komšiji kada je ona iznenada opalila, a hitac malog kalibra pogodio je nesrećnu ženu direktno u srce. I pored pokušaja da joj pomognu, ona je preminula na putu do bolnice. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, koju vode novopazarska policija i Više javno tužilaštvo, radi se o ubistvu iz nehata i nesrećnom slučaju.

Naime, tragedija se dogodila u ponedeljak oko 22.40 kada je Vladan pozvao komšiju električara iz obližnjeg naselja Šestovo da mu popravi bojler. Kada su završili posao, dok su čekali kafu, u dnevnom boravku razgledali su Vladanovu novu pušku. Za nju je, kao i za ostalu lovačku opremu, imao urednu dozvolu.

Dok je Danijela bila u kuhinji, puška je odjednom opalila. – Metak malog kalibra pogodio ju je u grudi, iskosa kroz rebra. Vrisnula je i pala, rekao nam je izvor blizak istrazi, pišu Novosti. Njen suprug i komšija brzo su je ubacili u kola i povezli u novopazarsku bolnicu. Nažalost, još na prijemnom odjeljenju konstatovano je da je mrtva i da je hitac prošao kroz srce. Inače, porodica Pantović važi za vrlo uglednu i poznatu u Novom Pazaru. Supružnici su imali svoju veleprodaju, a Vladan se uspješno bavio i poljoprivredom na porodičnom imanju pored puta Raška – Novi Pazar.

Njihovi rođaci i prijatelji ističu da su živjeli u skladnom braku, da su se voljeli i poštovali i da su često putovali. Svi su u šoku poslije tragedije i ističu da je sigurno u pitanju nesreća.Očajan zbog gubitka supruge i svega što se dogodilo, Vladan je počeo da zapomaže i da glavom udara u zid. Govorio je da će se ubiti. Kasnije je priveden u novopazarsku policiju gdje mu je određeno 48-satno policijsko zadržavanje.

Prema nezvaničnim informacijama, električar, očevidac tragedije, u utorak je tokom saslušanja izjavio da je u pitanju nesrećni slučaj. Kako je rekao, Vladan nije znao da je metak bio u cijevi. On je naglasio da je Pantović Danijelu iznio na rukama iz kuće i da je učinio sve da joj spasi život. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,