Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pojavila se nova teorija oko nestanka Mateja Periša: Zašto se mijenja broj pratitelja na njegovom profilu

Preuzmite sliku

Brojni njegovi prijatelji deaktivirali su svoje profile u posljednje vrijeme, što je jedan od mogućih objašnjenja za ovu teoriju

I 24 dan potrage za nestalim Matejem Perišem, nove informacije daju se na kapaljku. Upravo zbog toga konstantno se pojavljuju brojne teorije zavjere kako bi objasnili poneke nejasnoće u vezi cijelog slučaja, a nova teorija tiče se njegovog profila na društvenoj mreži Instagram.

Naime, od 31. decembra pa sve do danas njegov se broj pratitelja konstantno mijenja. No, i za to postoji logično objašnjenje.  ‘

‘Neki imaju teoriju da je živ i da se iz tog razloga mijenja broj ljudi koje on prati, a u stvari se radi o tome da je Matej možda prije nestanka nekome poslao zahtjev za prijateljstvo pa ga je taj netko tek sad prihvatio”, kazao je izvor za Srbiju danas i dodaje da se broj pratitelja mijenja i ukoliko netko deaktivira profil jer se tada smanjuje brojka.

A upravo brojni njegovi prijatelji deaktivirali su svoje profile u posljednje vrijeme.

”Neki čak vjeruju da je Matej negdje živ i da sam to radi. Nažalost, za takva uvjerenja nema nijednog dokaza”, napomenuo je izvor. Jučer se doznalo kako mu je Viber račun bio aktivan u petak u 21.53 sati, no srpski mediji pišu i da je mogući razlog da je policija bila prijavljena na njegov račun kako bi provjerili komunikaciju iz prijašnjih dana do nestanka.  Podsjetimo, Matejev mobitel posljednji je put lociran 31. prosinca u 2.40 sati nakon ponoći kod Velikog ratnog ostrva, a od tada su mnoge snimke izašle u javnost, koje pregledavaju policajci kako bi napravili rekonstrukciju njegova kretanja. Matej je te večeri izašao iz kluba Gotik i  na posljetku došao do Save, odakle mu se gubi svaki trag.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje