Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte katastrofu koju je izazvalo nevrijeme u Hrvatskoj

Preuzmite sliku

Nevrijeme praćeno snažnim gradom, koje je u četvrtak navečer pogodilo hrvatsko Zagorje, odnosno područje gradova Oroslavja i Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska sela uzrokovao je veliku štetu na usjevima i vinogradima.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek izjavio je za Hinu kako je nepogoda koja je zadesila njegov grad “jednostavno užasna” i da je punih pet minuta padao grad veličine oraha do lješnjaka.

“Šteta na usjevima i vinogradima je sigurno 100-postotna i jednostavno nemam riječi kojima bi ovo opisao. Sada je već mrak, a prave razmjere štete vidjet ćemo sutra ujutro”, rekao je Brlek.

Naglasio je da još uvijek nema potpune informacije, ali da su najvjerojatnije stradali i automobili. Ima dojava i da je poplavljen određeni broj podruma na području Klanjca.

Prema informacijama iz Županijskog centra 112, na području općine Zagorska Sela također je padao grad veličine lješnjaka do oraha, ali da zasada nema dojava o štetama na objektima.

Nevrijeme je zahvatilo i Veliko Trgovišće, Stubičke Toplice te grad Oroslavje.

Gradonačelnik tog grada Viktor Šimunić u obilasku je terena. Potvrdio za Hinu da je grad padao oko 10 minuta i da je cijeli grad bijel. Lično je kontaktirao određeni broj poljoprivrednika koji kažu da su im usjevi uništeni, ali, prava procjena znat će se tokomdućih dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,