Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poginula 33-godišnja planinarka Jelena Čvorović: ‘Otišla je princeza crnogorskih planina’

Preuzmite sliku

Jelena Čvorović, 33-godišnja planinarka iz Podgorice, poginula je jučer ujutro, prilikom uspona na Štirovnik. Članica Planinarskog kluba “Visokogorci” okliznula se prilikom uspona na najveći vrh na Lovćenu.

Ljubitelji prirode, planinari, Jelenini prijatelji, poznanici, ali i oni koji je nisu poznavali duboko su dirnuti viješću o njenom tragičnom kraju. Mnogi se s pijetetom opraštaju na društvenim mrežama od nje, a posebno emotivnu priču pod naslovom „Otišla je princeza crnogorskih planina“ na svom Facebook profilu objavio je Zehrudin Isaković, poznati bh. novinar, publicista i planinar.

“Možda upravo kada je na himalajskom gorostasu K2 stradao Sergi Mingote, alpinistička legenda, na drugom kraju Planete, u maloj, ali ponosnoj Crnoj Gori, u rejonu planine Lovćen – Štirovnik, smrtno se pokliznula Jelena Čvorović, čudesna djevojka koju nijedan epitet ne može dovoljno adekvatno opisati.

 • Jelena je jedna od onih osoba oko kojih postoji konsenzus – drugarčina do koske, mila, draga, duhovita, samoironična, uvijek spremna pomoći… znam da su mnoga crnogorska srca noćas ispunjena dubokom tugom. Ali i srca svih njenih prijatelja kojih je mnogo.

  Planine je voljela cijelom dušom, svim bićem, umom i tijelom. Lijepo ju je bilo sresti iznenada, iza grebena, ukaže se poput planinskog cvjetka, veselih boja i jedinstvene ljepote.

  Čvorka je otišla za svojim klupskim prijateljem, Milanom Radovićem, kojeg je neopisivo voljela.

  Otišla je i na sličan način, leteći niz ledenu planinsku strminu bez kraja, ravno u vječnost…

  Otišla je mlada, nasmijana, pamtit ćemo je sa nikšićkim u jednoj, a cepinom u drugoj ruci.

  Otišla je na put bez povratka istinska princeza crnogorskih planina…” – objavio je sinoć Zehrudin Isaković.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje