Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Podstanari mu demolirali stan, šteta preko 40.000 KM! Parket izgorio, namještaj uništen…

Preuzmite sliku

Ogorčeni stanodavac ne vjeruje svojim očima… 

– Pogledajte raspadnute parkete, pod je u cijelom stanu uništen, zidovi, štokovi od vrata, namještaj, sve je uništeno, ali najgori je smrad. Fotografije ne mogu dočarati užasan smrad u stanu. Mješavina pseće mokraće, prašine, znoja i truleži je užasna – pokazuje Zvonimir Čuvalo, vlasnik stana u Rudešu, dok ovih dana razgledavamo njegovih 120-ak kvadratnih metara iz kojih su dan ranije izašli podstanari poslije tri godine korištenja – piše Jutarnji.

U stanu se zaista osjeti izuzetno neugodan miris, a ne samo da je stan neuredan i prljav, nego je doslovno uništen. Parket je na više mjesta nadignut i raspadnut te prepun mrlja, drveni štokovi od vrata također su uništeni, zidovi puni tragova, prljavi, kuhinjski sudoper do vrha pun crne vode, pećnica prekrivena masnoćom, kupaonice nisu u ništa boljem stanju, a s prozora doslovno visi paučina. Sjedeća garnitura prepuna je mrlja, a jastuci razderani, isto tako izgledaju i kreveti.

Rok za iseljenje

– Psi su očito obavljali nuždu po cijelom stanu – zaključuje vlasnik stana Čuvalo te objašnjava da su podstanari imali pse. Čuvalo je, naime, ovih dana na svom profilu na društvenim mrežama objavio fotografije stana prije i poslije spomenutih podstanara, a objavio je javno i njihova imena, pa smo ga tim povodom kontaktirali te je Jutarnjem listu pokazao spomenuti stan.

S podstanarkom Sandrom Č. i njezinim partnerom Antonijem F., kaže Čuvalo, do aprila ove godine nije imao problema s plaćanjem stanarine dok za neplaćene režije donedavno, kaže, nije ni znao, a u stanu je posljednji put, prije nego su podstanari iz njega izašli, bio početkom ove godine.

– Stan je tada bio neuredan, ali ne u ovakvom stanju, sve je bilo više-manje u redu – kaže Čuvalo.

Na primopredaji stana podstanarka Sandra Č. i Antonio F., za koje kaže da su živjeli u stanu, te da je povremeno s njima popio i piće kad bi došao po najamninu, nisu se pojavili. Pokušali smo razgovarati sa Sandrom Č., ali iako je isprva rekla da se možemo naći, drugi dan je promijenila planove. Kazala je da ima važan sastanak te da zapravo ne želi ništa komentirati putem telefona, ali termin sljedećeg susreta nije bila spremna dogovoriti, ponovno smo je nazvali, no nije mogla razgovarati. Kontaktirali smo Antonija F. koji nam je kazao da je “šteta nastala višom silom” i da su je “htjeli sanirati, ali da nisu stigli” jer su imali rok za iseljenje.

Ostatak teksta kao i više fotografija pronađite ovdje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,