Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pijan na plaži u Hrvatskoj vikao ‘Ovo je Srbija’, a kupačima da su ustaše

Preuzmite sliku

Nad 36-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje

Zbog narušavanja reda i mira i vrijeđanja službene osobe zadarska je policija uhapsila 36-godišnjaka iz Knina, javlja Dalmatinski portal.

O događaju nisu izvijestili javnost, a kako je ispričao svjedok, 36-godišnjak je na plaži kod Svetog Duha u Posedarju vikao: ‘Ovo je Srbija!’, a kupače je vrijeđao, omalovažavao i govorio im da su ustaše.

Neko od kupača je pozvao policiju, a kako je kazala Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije, nakon dojave je 36-godišnjak zatečen u kući u Posedarju. Bio je pijan. Izmjereno mu je 2 promila alkohola u krvi.

“Tom prilikom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije. Nad 36-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđeno da je prethodne večeri na plaži Sv. Duh u Posedarju na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir, te je dana 30. augusta uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz članka 6. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (naročito drsko i nepristojno ponašanja, omalovažavanja i vrijeđanje službene osobe) te prekršaja iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru”, kazala je Ivana Grbin. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje