Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Peticijom traže doživotni zatvor za Nermina Šišića zbog ubistva bebe Pavla

Preuzmite sliku

Više od 4.600 građana Crne Gore potpisalo je peticiju “Pavlov zakon” kojom se traži doživotna kazna zatvora osumnjičenima za brutalno ubistvo petnaestmjesečnog dječaka Pavla Jovovića iz Podgorice.

Peticijom se traži doživotni zatvor za osumnjičenog očuha Nermina Šišića i majku Jelenu Jovović iz Podgorice, koja se tereti za neispunjavanje porodičnih obaveza.

Njima je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović odredio jednomjesečni pritvor, a inicijativa je pokrenuta samo nekoliko dana nakon monstruoznog ubistva petnaestomjesečnog Pavla.

Prema crnogorskom zakonu, osumnjičeni očuh može najviše biti osuđen na 40, a majka na osam godina zatvora.

Inicijativa će, kako su saopštili njeni pokretači, biti upućena poslaničkim klubovima u Skupštini Crne Gore, nakon što skupe šest hiljada potpisa, koliko je potrebno.

Vrhovno državno tužilaštvo trebalo bi i da utvrdi da li je bilo propusta zaposlenih u Kliničkom centru 6. i 7. januara, kada je dječak prvi put doveden u bolnicu.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević danas je poručila da niko neće biti pošteđen od rigoroznih mjera, ako se utvrdi da su ljekari nesavjesno postupali i nisu prijavili da je Pavle 6.i 7. januara doveden na liječenje zbog povreda zadobijenih batinama.

Petnaestomjesečni dječak Pavle Jovović 4. februara primljen je na odjeljenje Intenzivne njege Dječije bolnice u Podgorici, gdje je dan kasnije, preminuo od povreda zadobijenih u predjelu glave. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje