Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pet sati parkinga u Dubrovniku platio 90 KM

Preuzmite sliku

Čim je prvi turist kročio na Hrvatsku obalu, cijene su drastično narasle. Vrtoglavim cijenama ugostitelji kratkoročno profitiraju, ali neki se boje da bi dugoročno svi mogli platiti jer turisti pamte. 

Svjetski portal za putovanja Trip Advisor pun je ‘‘preporuka’’ o cijenama na Jadranu. Između ostalog turisti navode: “Ne idite tamo. Mi sigurno više nećemo”, požalio se turist na skupoću na Hvaru. “To je definitivno bilo najskuplje mjesto na našem godišnjem odmoru. Plaćali smo stotine kuna samo za hamburgere, sendviče i pizze”, žali se drugi turist.

Od svih destinacija, godinama unazad Dubrovnik se izdvajao kao grad u kojem cijene iz godine u godinu vrtoglavo rastu od kafe do parkinga.

Od čitatelja portala Tuzlanski.ba dobili smo fotografiju slikanog računa parkinga ispred Hotela Imperial. Naime, petosatno zbrinjavanje četverotočkaša, vlasnika je koštalo 350 kuna (92 KM), dakle vlasnik je sat parkinga platio oko 18 KM. Inače 24 sata parkinga na ovom mjestu iznosi 500 kuna (130 KM). (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,