Subota, 25. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pas sa odsječenom šapom sakrio se u dvorište, mještani ga pretukli (VIDEO)

Preuzmite sliku

Volonterska Organizacija za zaštitu životinja Veselo Dvorište iz Slavonskog Broda u petak prijepodne zaprimila je dojavu od koje se doslovno ledi krv u žilama.

Za sada još nepoznati počinitelj psiću manjeg rasta odsjekao je prednju šapu – noga mu je ostala visjeti na komadiću kože, a kad je nesretna životinja, izbezumljena od straha i boli, pokušala potražiti zaklon u jednom od obližnjih dvorišta, mještani su ga pretukli.

“U selu Klokočevik, udaljenom 20-ak kilometara od Slavonskog Broda, neko je u noći na petak starijoj gospođi u dvorište ubacio psa. Baka, koja ga je pronašla tek ujutro, šokirala se kad je vidjela da je životinja teško povrijeđena. Poslije smo iz anonimne dojave saznali da su već ranjenog psića neki mještani udarali i tukli ne bi li ga istjerali iz dvorišta. O svemu ćemo, naravno, obavijestiti policiju. Sad nam je najbitnije da se malenom što prije pruži veterinarska pomoć” rekla nam je užasnuta volonterka Darija Debeljak.

Čim je čula za stravičan slučaj zlostavljanja, sjela je u automobil i otišla pomoći psu. Video koji je objavila na svom Facebook profilu zgrozio je ljubitelje životinja u Hrvatskoj, ali i šire. Na snimku se čuje kako prestravljen psić, skriven u rupi i grmlju, očajnički laje i cvili – volonterima je trebalo nekoliko sati da ga izvuku van, stave u automobil i odvedu veterinaru. Kako u Slavonskom Brodu nemaju rendgen, pas je, doznajemo, trenutno na putu za Osijek.

Volonteri i zgroženi ljubitelji životinja još jednom apeliraju na Brođane, koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom stravičnom slučaju zlostavljanja nedužne životinje, da se jave policiji.

Podsjetimo, prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske za zlostavljanje i ubijanje životinja predviđena je kazna zatvora u trajanju do jedne godine, a ko isto kazneno djelo počini iz koristoljublja, može dobiti dvije godine iza rešetaka.

Brojna psihološka istraživanja također potvrđuju da je nasilno ponašanje prema životinjama indikator opasne psihopatologije jer mnogi zlostavljači s vremenom mogu postati okrutni i prema ljudima pa itekako predstavljaju veliku opasnost za društvo u kojemu žive. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje