Ponedjeljak, 27. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Par humanitaraca prešao 2.000 kilometara za žrtve rata, ukrali im bicikl u Beogradu

Italijanka Lucia i njen partner Ashley iz Australije ostali su neprijatno iznenađeni kada su nakon prespavane noći u Beogradu ostali bez tandem bicikla kojim putuju od Iraka do Slovačke, a sve s ciljem da skrenu pažnju javnosti i tako prikupe pomoć za ugrožene ratom na Bliskom istoku.

“Naš bicikl je ukraden. To se dogodilo u Beogradu. Spavali smo u motelu, a bicikl je bio zaključan napolju. Činilo se kao da je to dovoljna mjera sigurnosti, ali je neko presjekao lanac tokom noći i ukrao ga. Problem je prijavljen policiji, ali još uvijek nismo sigurni koliko nam oni zaista mogu pomoći. Ustvari, mislimo da je bicikl zauvijek izgubljen”, napisali su na svojoj stranici.

Ovo dvoje mladih ljudi biciklom putuju mjesec dana i prešli su više od 2.000 kilometara. Također, istakli su kako ih krađa bicikla u Beogradu neće pokolebati već samo još više ojačati i približiti ljudima kojima je potrebna pomoć.

“Zaglavili smo u stranoj državi, čiji jezik ne pričamo i ne razumijemo. Ipak, ne odustajemo i tražimo načine da lociramo naš bicikl i nastavimo naše putovanje”, napisali su u objavi i dodali kako je njihov bicikl ukraden oko Bogoslovije.

‘Molimo sve Beograđane koji imaju više informacija koje bi mogle pomoći lociranju bicikla da nam se obrate na našu stranicu “Cyclingforiraq”. Nije nam važno ko je to uradio, važno je samo da nastavimo put”, poručili su.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,